Türk Sinemasının Kalbi Datça’da Atacak

Muğla’nın Datça ilçesinde 5 yıldır "Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali" adı ile gerçekleşen festival, bu yıl "Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali" adıyla gerçekleşiyor.

Türk Sinemasının Kalbi Datça’da Atacak
B u yıl 6. gerçekleşecek olan Datça Sinema ve Kültür Festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Ustaya Saygı adıyla gerçekleştirilen sinema etkinliklerine bu yıl ek olarak ‘’Belgesel Filmler’’ yarışması eklendi. Artık Datça, sinemanın büyük ustalarını bekliyor.

4–6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan festivale Aytaç Arman, Burak Hakkı, Evrim Akın, Yeşim Salkım, Timuçin Esen, Ekrem Bora, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Şükrü Avşar, Ece Uslu Ali Sunal, Umur Bugay, Erol Günaydın, Ayşen Gruda, Gül Sunal, Gani Müjde, Perihan Savaş, Erol Avcı, Rafet El Roman, Oya Başar, İlyas Salman, Sinan Çetin, Itır Esen, Zuhal Olcay, Mehmet Aslantuğ, Hülya Aksular, Burak Göral, Emel Göral, Ali Murat Erengül, Tolga Baysal gibi sinemaya emek ve gönül veren isimlerin yanı sıra ‘’Belgesel Filmler’’ yarışması için Prof. Bülent Vardar, Prof. Dilek İmancer, Burçak Evren, Müjgan Taner, Coşkun Aral ve Hasan Çakır da festivalde jüri üyesi olarak yer alacak.GALA GECESİ 4 EYLÜL’DEBu yıl gala gecesi onur konuğu Fatma Girik. Gecenin sunuculuğu Perihan Savaş tarafından gerçekleştirilecek. Gecenin açılışı Yeşim Salkım’ın vereceği mini konser ile başlayacak. Ödül töreni ve konuşmacıların ardından sanatçının unutulmaz filmlerinden biri olan ‘’Ağrı Dağı Efsanesi’’ gösterilecek. Ayrıca gecede, Türk Sineması’na katkılarından dolayı Necmettin Çobanoğlu’na ‘’Emek Ödülü’’ verilecek.Gala gecesinin ertesinde 11. ölüm yıldönümünde, sinemamızın büyük ustası Kemal Sunal anılacak. Sunalın yakınları, dostları, sinema yazarları, birlikte çalıştığı oyuncular ve yönetmenlerin de bulunacağı bu gece Rafet El Roman konseri ile başlayacak. Gecenin sunuculuğunu Perihan Savaş üstlenecek. Gece sanatçının ‘’Davaro/Dağdan İndim Şehre’’ filmlerinin gösterimi ile son bulacak.Fatma Girik ve Kemal Sunal geceleri ardından festivalin ‘’Sinemaya Bir Ömür Verenlere Saygı’’ bölümünde yer alacak Yavuz Özkan Gecesi gerçekleştirilecek. Gecenin sunuculuğu Burak Göral tarafından gerçekleştirilecek. Ustayı film gösterimi öncesi, yine çok özel isimler anlatacak. Büyük usta için düzenlenen gecenin açılışında Zuhal Olcay mini bir konser verecek. Konuşmacıların ve ödül töreninin ardından gece, ‘’İstanbul’da Aşk’’ film gösterimi ile son bulacak. Yavuz Özkan gecesi öncesinde ‘’Belgesel Filmler’’ yarışmasında dereceye giren filmler açıklanacak ve dereceye giren ilk üçe jüri üyeleri tarafından ödülleri takdim edilecek.Festival katılımcılarına Bircan Silan ve Burçak Evren’in yazmış olduğu Fatma Girik ve Kemal Sunal’ın özel yaşamlarını ve sinema hayatlarını anlatan kitaplar da ücretsiz olarak dağıtılacak.
Kaynak: İHA