Esenler`de Fırın Denetimi

Esenler Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi fırın ve pastanelerde denetim yaptı.

Hijyen kurallarına uymayan ve gerekli özellikleri taşımayan işyerleri uyarıldı. Herhangi bir kusur bulunmayan işyerleri ise teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun uyardığı bir fırın sahibinin, “Param yok, sizin istediklerinizi yapamam” demesi Başkan’ı kızdırdı.
Esenler Belediye Başkanı Göksu, zabıta ekipelerinin de katılımıyla sahur vaktinde fırın ve pastane denetimine çıktı. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, özellikle bu iş yerlerinin ürünlerine yönelik artan talep sebebiyle hijyenin önemi dikkate alınarak yapılan denetimlerde birçok esnaf uyarıldı. Gerekli kurallara uyan ve müşterinin sağlığını dikkate alan esnaflar ise teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.
Bir fırının denetimi sırasında iş yeri sahibinin davranışları Başkan Göksu’yu kızdırdı. Sağlıklı olmayan ortamda ekmek, pasta ve tatlı yapıldığını, gerekli kurallara uyulmadığını gören Göksu, fırın sahibini 2 gün içinde ortamı üretime hazır hale getirmesi için uyardı. Ancak iş yeri sahibi uyarıyı dikkate almak yerine “Benim bir sürü borcum var. Sizin söylediklerinizi yapamam” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Göksu, “Eğer bu fırını açmaya gücün yoksa kapatacaksın. Param yok diye insanları zehirleyemezsin” dedi. İş yeri sahibi ise “Bizi İstanbul’dan kovmak istiyosunuz” diye tepki gösterdi.
Göksu, denetimlerin Ramazan Bayramı öncesi arttığını ancak yıl boyunca rutin denetimlerin sürdüğünü belirterek, “Bizin amacımız esnafı zor durumda bırakmak değil. Amacımız vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile ekmeğini, pastasını, tatlısını yemesi. Denetimlerimiz sürecek” şeklinde konuştu.