Cihan Haber Ajansı Gündemi

26 Ağustos 2011 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril`i İstanbul`daki ofisinde kabul edecek.

Erdoğan, İstanbul-Şile bölünmüş yol açılışı törenine katılacak. Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım da iştirak edecek. (11.00/15.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malazgirt Zaferi’nin 940’ıncı yıl dönümü programına katılacak. Bozdağ, törenlerden sonra Muş Valiliği`ni ziyaret edecek. Bozdağ’ın, akşam da Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından Malazgirt Zaferi ve Kadir Gecesi nedeni ile Dede Parkı’nda vereceği iftar yemeği ve Mevlid-i Şerif programına katılması bekleniyor.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar`da Zafer Haftası kutlamalarına iştirak edecek. AK Parti İl Başkanlığı`nda basın toplantısı düzenleyecek olan Eroğlu, Simav’da iftarını çadırkentte depremzedelerle yapacak. (14.00/16.00/19.55)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda 11 bin 544 kadrolu öğretmenin atamasını yapacak. (10.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İhracata Dönük Üretim Stratejisi Değerlendirme Kurulu 5. Toplantısı`nı gerçekleştirecek. (10.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Polatlı Sarıoba Köyü’nde mevsimlik gezici tarım işçileri ile iftarda bir araya gelecek. (19.40)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Hadımköy PTT Lojistik binasının açılışına katılacak. (10.00)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Adalet Sarayı`nın temel atma törenine iştirak edecek. (17.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır`da çeşitli temaslarda bulunacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. (11.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Elazığ`da çeşitli inceleme ve temaslarda bulunacak. (12.00)

Yıldız Holding CFO’su Cem Karakaş, düzenleyeceği basın toplantısı ile kurumun yeni karar ve uygulamalarını açıklayacak. (09.30)

Sağlık çalışanları, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde, kamu hastane birlikleri yasa tasarısı ile ilgili basın açıklaması yapacak. (12.30)

Türk Kızılayı’nın başlattığı `Afrika Açlık Çekiyor, Türk Kızılay`ı Yardıma Koşuyor` kampanyasının geldiği nokta ve gelişmelerle ile ilgili Kızılay İzmir Şubesi`nde basın toplantısı düzenlenecek. (10.00)

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla Türkiye`nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İZBAN, 30 Ağustos 2011 Salı günü 1. yaşını kutlayacak. İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, İZBAN`ın ilk yılını değerlendirip geleceğe yönelik hedeflerini açıklayacakları basın toplantısı düzenliyor. (10.45)

Muğla`da 1.5 yıl önce meydana gelen öğrenci olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt`un ölümünden sorumlu tutulan polis memuru Gültekin Şahin`in yargılanmasına Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. (10.30)

Libya’da muhaliflerin ele geçirdiği başkent Trablus’taki gelişmeler izleniyor.

SPOR
Şampiyonlar Ligi’ne gitmesine izin verilmeyen Fenerbahçe’de oyuncular yeni sezon hazırlıkları için çalışmalarına devam edecek. (10.00)

UEFA Avrupa Ligi’nde grup kuraları çekilecek.


A Milli Basketbol Takımı Avrupa şampiyonası hazırlıklarına devam edecek. (17.30)