Başkan Altan: Uganda’da Ecdadın Ayak Sesleri Var

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Ramazan ayında Uganda’ya giderek muhtaç insanlara yemek dağıtmanın hazzını yaşadığını belirterek, "Ecdadımızın yardım ettiği bu topraklara bizlerde el birliği ile sahip çıkmalıyız” dedi.

Başkan Altan: Uganda’da Ecdadın Ayak Sesleri Var

Belediye Başkanı Bekir Altan, Uganda dönüşü yaptığı açıklamada, “İskenderun ve Dörtyol’dan milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu ile Uganda`ya gittik. Orada bizimle birlikte 14 kişilik iş adamı grubu da vardı. Uganda’nın çeşitli şehirlerinde özellikle kuraklık çeken yerlerde 3 gün boyunca insanlara yardım ulaştırdık. Akşamları da iftar çadırı açtık. Payas Belediyesi de çadır açarak oradaki insanlara iftar yemeği verdi” dedi.

Başkan Bekir Altan, Türk halkı olarak artık kıtalar arasında muhtaç insanları gözettiklerini belirterek, “Uganda’ya gerekli yardımları ulaştırdık. Bu yardımları çocukların çok zor durumda yaşadıkları ülkeye götürdük ve 5 gün boyunca bir hizmet olarak desteğimizi verdik geldik. Kendi ellerimizle yardımlarımızı dağıttık. Tabi oraya gidip de o tablodan etkilenmemek mümkün değil. Çoğunluk olarak çocukların ve insanların içler acısı durumunu görünce ben de kepçenin bir ucundan tuttum ve yardıma bizzat katıldım.” ifadesini kullandı.
Başkan Bekir Altan, "Yardım elini uzatırken çocukların size doğru gelerek daha fazla yemek istemeleri buruk bir hava yaşattı. Orada hastanelerde ranza yok, yatak yok, yere serilmiş hasırlar da yok. Doktor yok, serum yok, tedavi yok. Böyle bir ortamda sağlık hizmeti verilmesi çok zor. Bu da insan olarak bizleri de üzüyor” dedi.
Türkiye`de çöpe atılan yemekleri dahi oradaki insanların bulamadığını anlatan Altan, “Yemek artığını bile bulamayan ve verilen yemekleri baş tacı eden insanlar var. Zaman zaman bu bölgeye gidilmesi gerekiyor. Orada çok verimli topraklar var. İş adamlarımızın o toprakları değerlendirerek fakir insanları sömürgeden kurtarması gerekiyor." şeklinde konuştu.