Orhangazi Üniversitesine Görkemli Tanıtım

Türkiye’nin en fazla göç alan ili konumundaki Bursa, üçüncü üniversitesine kavuşuyor.

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin ardından Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Bursa Orhangazi Üniversitesi 2012-2013 sezonundan itibaren eğitim faaliyetlerine başlayacak.

Üniversitenin tanıtımı Tavacı Recep Usta’da düzenlenen iftar yemeği ile yapıldı. Yemeğe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekelan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırm Belediye Başkanı Özgen Keskin, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, BTSO Başkanı Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, milletvekilleri, iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra bine yakın davetli katıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput yemek sonrası yaptığı konuşmada Bursa’nın üçüncü üniversiteyi çoktan hak ettiğini ve bu alanda gecikmiş bir adımın nihayet atıldığını söyledi. Orhangazi’nin Bursa’yı fethetmesiyle 600 yıl dünyaya hükmeden bir devlet kurulduğunu hatırlatan Vali Harput, Orhangazi üniversitesinin de aynı misyonu üstleneceğine inandığını kaydetti.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekelan ise üniversitelerin bir devletin kalkınması için önemine dikkat çekerek, atılan bu adımların meyvelerinin alınmasıyla çok büyük mesafeler kat edileceğini vurguladı.

Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal de eğitime yatırım yapan ülkelerin kalkınmalarının da hızlı olduğunu söyledi. Gülcemal, Orhangazi Üniversitesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ülkelerin sosyo-ekonomik yapısı incelendiğinde eğitime büyük yatırım yapan ülkelerin çağdaş bir dünyada yerinin her alanda daha sağlam olduğu görülmektedir. Gelişmiş dünya ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alabilmek için; bireysel donanıma sahip, entelektüel kapasitesi yüksek, yenilikçi, araştırmacı, bilim, teknoloji ve sanat alanındaki gelişmelerden yararlanarak ülkemizin geleceği için toplumsal sorumluluk taşıyan ahlaki değerlere sahip, özgür düşünen üretken bireylerin hayata atılması temel hedefimizdir.

Bu hedefle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olan Bursa’da alt yapısı sağlam, farklı ve vizyoner eğitim anlayışı ile genç nesilleri yetiştirecek olan bir üniversite kurmaya karar verdik. Bu amaçla Üniversitemizin kurucu vakfı Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından üniversitemize tahsis edilmiş olan 130 dönüm üzerine kurulacak Yıldırım ilçesindeki kampus alanında hayırseverlerin bağışlarıyla üniversite inşaatımız başlamıştır. Önümüzdeki yıllarda kurucu vakfımıza ait Hasanağa ve Mudanya’daki 53 dönüm araziye sahip 2 yeni üniversite yerleşkelerimiz de faaliyete geçecektir.”

Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput tarafından üniversitenin kuruluşunda emeği geçen isimlere plaket verildi. Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal de Vali Şahabettin Harput`a emekleri nedeniyle plaket takdim etti.

Orhangazi Üniversitesi’nin mütevelli heyetinde şu isimler yer alıyor: “M. Celal Eğrelti, Mustafa Kırcı, Eyüp Karakuş, Sami Şentürk, Mahmut Kesici, Dr. Yavuz Okur, Prof. Dr. Bülent Özdemir, Op. Dr. Ömer Kurt, Osman Yıldız, Emin Akça, Ali Fuat Er, Ferudun Kahraman ve İlhan Sarı.”

Bursa Orhangazi Üniversitesi Yıldırım’da 130 dönümlük bir alan üzerine inşa ediliyor. Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi, yeni açılan kadın doğum hastanesi ve diş hastanesinin alt kısmındaki üniversitenin toplam kapalı alanı yaklaşık olarak 95.000 metrekareyi bulacak.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık-Tasarım Fakültesi’nin bulunduğu üniversitede 2012-2013 eğitim döneminde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesine öğrenci alınacak.