Mersin’de İşsizlik Azalıyor

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2009 yılı itibariyle Mersin’de işsizlik oranının yüzde 17,6 iken 2010 yılında yüzde 4,1’e indiğini ve 2011 yılı ilk 7 aylık çalışmaların sonucunda ise yüzde 10,5 civarı olarak belirlendiğini söyledi.


Türkiye’nin genel işsizlik oranının yüzde 9,5 civarında düşünüldüğünde, Mersin’in ortalama işsizlik oranının ülke ortalamasına çok yakın olduğunu belirten Güzeloğlu, doğrudan istihdama etki edecek bir çok çalışma başlattıklarını ifade etti.
Güzeloğlu, “2013 Akdeniz Oyunlarına hazırlık programında bu yıl içerisinde başlayacak altyapı çalışmaları ve inşaatlar, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, bu yıl tamamlanacak yatırımlar işsizliğin azalması, istihdamın artmasına doğrudan etki edecek projelerdir. Bu alanlardaki çalışmalarımız sektörel anlamda birbirini tamamlayıcı ve destekleyicidir.” dedi.
Türkiye İş-Kur Genel Müdürünü Mersin’e davet ederek, teknopark bünyesinde bir danışma merkezi kuracaklarını belirten Güzeloğlu, “Türkiye’de bir ilk olarak teknopark bünyesinde başlayacak bu çalışma, doğrudan istihdamın ve istihdama konu olan insanlarımızın reel olarak doğru bir nokta da buluşmalarını ve istihdamın sağlıklı bir şekilde artmasını sağlayacak.”şeklinde konuştu.
Mesleki eğitim konusunda da aldıkları kararlar çerçevesinde, meslek odalarıyla da doğrudan ilişki içerisinde olduklarını kaydeden Güzeloğlu, öncelikli hedeflerinin üreten kesimin, istihdam sağlayacak kurum ve kuruluşların taleplerine dönük nitelikli meslek elemanı yetiştirmek olduğunu söyledi.
Önümüzdeki dönemde, denizcilik, iletişim, sağlık ve bilişim gibi alanlarda yoğunlaşarak, bu alanlarda mesleki eğitim oranını artıracaklarını belirten Güzeloğlu, “Bölgemizde, Devlet Demir Yolları ile devam eden projeler çerçevesinde, uluslararası demir yolu sinyalizasyon sistemi ihalesini alan İtalyan firmasıyla birlikte sinyalizasyon uzmanları yetiştirilmesine yönelik eğitimi de Mersin’de başlatıyoruz. Bu projemiz, Mersin genelinde istihdama yönelik çalışmalar içerisinde uluslararası bir niteliktedir. “şeklinde konuştu.
Akdeniz Oyunlarından Lojistik Organize İhtisas Bölgesine, Organize Sanayi Bölgesindeki büyüme çalışmalarından limandaki genişleme çalışmalarına kadar turizm, tarım, sanayi alanlarındaki tüm gelişmelere istihdam ağırlıklı baktıklarını vurgulayan Güzeloğlu, Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın çaba ve gayretleriyle yatırım alanlarında, neredeyse sınırsız imkana sahip bir şehir olduklarını anlattı.

Güzeloğlu, tüm yatırımcılara seslenerek; “İlimizde yatırım yapacak, iş ve istihdam sağlayacak, Mersin’e ve Ülkemize değer katacak her yatırımcıya bütün imkanlarımızla yardımcı olmaya hazırız” dedi.