'Arabalar' rekor hızla geri döndü!

2006 yılında vizyona girdiğinde büyük bir hayran kitlesi yaratan Disney Pixar'ın animasyon harikası 'Arabalar''ın devam filmi 'Arabalar 2' vizyona girdiği haftasonu 1.906.785 TL'lik bir hasılata ulaştı.

'Arabalar' rekor hızla geri döndü!
‘Arabalar 2’ böylece Türkiye’de en iyi açılış yapan animasyon filmi olarak bir rekora imza attı.

İstanbul, 22.08.2011: Disney Pixar’ın Altın Küre ödüllü ‘Arabalar’ filminin macera ve yarış tutkunu sevimli arabaları önemli bir rekora imza atarak geri döndü. 19 Ağustos’ta vizyona giren ‘Arabalar 2’ gösterime girdiği haftasonu gerçekleştirdiği 1.906.785 TL’lik hasılat ile en iyi açılış yapan animasyon filmi ünvanına sahip oldu.

The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan & Kıbrıs Bölge Müdürü Sinan Ceylan ise konuyla ilgili "’Arabalar’, Disney Pixar'ın en sevilen animasyon filmlerinden biri oldu. ‘Arabalar 2’’nin de öngörülerimizi boşa çıkarmayıp hatta beklentilerimizin üstüne geçtiğini görmek oldukça mutluluk verici.” dedi.

‘Arabalar 2’’de, dünyanın en hızlı arabasını belirleyecek olan ilk Dünya Grand Pri’sinde yarışmak üzere yola çıkan yıldız yarış arabası Şimşek McQueen ve çekici kamyon Mater dostluklarını heyecan verici yerlere götürüyorlar. Bu heyecan dolu aksiyonda Yekta Kopan’ın seslendirdiği ünlü yarışçı Şimşek McQueen’in bir numaralı rakibi İtalyan Francesco Bernolulli’ye ünlü komedyen Cem Yılmaz sesiyle hayat veriyor.