Müsiad`ın Geleneksel İftar Programı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, geçmişte elinde pasaportu dahi olmayanların bugün Türkiye`nin ihracatında pay sahibi olmaya başladığını, bunda da 20 yıl önce birkaç arkadaşla yola çıkarak kurdukları MÜSİAD`ın büyük payı olduğunu belirtti.

Müsiad`ın Geleneksel İftar Programı
MÜSİAD Van Şubesi`nin bir otelde düzenlediği 2. Geleneksel İftar Programı`na; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Nuri Gönenoğlu ve Nail Olpak ile Van Şube Başkanı Ferit, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, eski AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

İftarın ardından bir selamlama konuşması yapan MÜSİAD Van Şube Başkanı Ferit Baş`tan sonra kürsüye çıkan Ömer Cihad Vardan, bölgedeki bazı şube yöneticileriyle sınır kapıları ve sorunlarıyla ilgili olarak bir istişare toplantısı yaptıklarını, ortaya çıkan sorun ve çözüm önerilerini, eylül ayı sonunda Erzurum`da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`nın da katılımıyla yapacakları Genel İdare Kurulu Toplantısı`nda sunacaklarını kaydetti. Türkiye`nin önemli bir değişimden geçerek büyüdüğünü vurgulayanVardan, ``Geçmişte elinde pasaportu dahi olmayan kardeşlerimiz bugün iş yapar duruma gelerek Türkiye`nin ihracatında pay sahibi olmaya başladı. Türkiye`nin yaptığı ihracatın yaklaşık yüzde 15`ini MÜSİAD üyesi işadamları yapıyorsa, ülkenin kalkınmasında, Anadolu`nun her tarafına fışkırarak firmalar ortaya çıkıyorsa ve onların ikinci, üçüncü nesilleri artık lisan bilir halde işine içine giriyorsa, burada önemli katkımızın olduğunu söyleyebiliriz`` dedi.

Türkiye`de geçen 10 yıl içinde kişi başına düşen milli gelir bakımından 3 bin dolardan 10 bin dolara ulaşıldığını hatırlatan Vardan, bu büyümenin yansımalarını ülkenin her katmanında görmenin mümkün olduğunu kaydetti. Türkiye`nin 2023 yılında, kişi başına milli gelirini 10 bin dolardan 25 bin dolara, yıllık ihracatını ise 500 milyar dolara çıkararak dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girilmeyi hedeflediğini belirten Vardan, "Bu sebeple önümüzde çok önemli ev ödevleri bulunmaktadır. Eski metotlardeğişti ve o dönemler bitti. Kişi başına düşen milli geliri 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkarırken bizim rekabet ettiğimiz ülkeler geliri ve imalatı düşük olan ülkelerdi. Fakat yeni dönemde büyük rakiplerimizin yüksek teknoloji üreten ülkeler olduğunu unutmamız gerekiyor. Bizim bütün katmanlarımızla zihniyet değişikliğine gitmemiz şarttır. Halkımızın her bireyinde, özel sektörümüzün her firmasında ve kamunun da her yönetim kademesinde gerçekleşmesi gereken bir zihniyet değişikliği var. Bütünümüzle vetüm Türkiye`mizle kendimizi yeni döneme hazırlamamız lazım. Eğer kendimizi geliştirmezsek, herhangi yenilikçi ürün üretemezsek ve kendi firmamızın ürünüyle yeniliğe gitmezsek inanın başkaları gelip bizim dükkanlarımızın önünde kendi mallarını satacak ve bizler de bunları almak zorunda kalacağız`` şeklinde konuştu.

Huzur ve istikrar olmadan ülkenin büyük hedeflere koşmasının mümkün olmayacağını da dile getiren MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milli birliğimiz ve kardeşliğimizi mutlaka muhafaza etmemiz gerektiğini bilmemiz lazım. Burada bize çok önemli görevler düşüyor. Kardeşlik ve birliktelik duygularının damarlarımıza kadar işlenmesi gerekiyor. Huzurumuzu bozmaya çalışan ve aramıza nifak koymaya çalışanların önüne geçerek ne gerekiyorsa onu yapmamız lazım.`` AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici`nin de birer konuşma yaptığı iftar programı, MÜSİAD`ın yeni üyeleri ile genç üyelerine plaket takdimi ve rozet takılmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA