Kobi`lerden Hibe Programına Yoğun İlgi

Karacadağ Kalkınma Ajansı`nın (KKA) Küçük ve Ortaboy İşletmeleri`ne (KOBİ) yönelik yürüttüğü hibe programına girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

Kobi`lerden Hibe Programına Yoğun İlgi
KKA`ya Diyarbakır`dan 127, Şanlıurfa`dan 105 olmak üzere toplam 232 projenin başvurusunun yapıldığı bildirildi. Ajans`ın 2011 Yılı Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı`na başvurular 22 Ağustos 2011 saat 18.00`de sona ererken, hibe desteği almaya hak kazanan firmaların 2 ay içinde açıklanması bekleniyor. KKA Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, ajans olarak değerlendirme süreçlerini tamamladıktan sonra 10.5 milyon TL`lik kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa`da faaliyet gösteren firmalara kullandıracaklarınısöyledi. Geçen yıl KOBİ projelerine 12 Milyon TL`lik bir kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa ekonomilerine hibe olarak kazandırdıklarını belirten Dr. Karakoyun, "2010`da KOBİ`lere yönelik 57 projeye destek verdik. Proje sahiplerinin katkılarıyla yaklaşık 25 milyon TL`lik bir kaynağı bölge ekonomisine kazandırdık. Bu projelerin uygulanmasıyla binlerce kişiye iş olanağı sağlanıyor. Bu yıl Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı`na Diyarbakır`dan 127, Şanlıurfa`dan 105 proje başvurusu yapıldı. 2011`de özelliklemikro ve küçük KOBİ`lere yoğunlaşma stratejimiz çerçevesinde çalışmalarımızı yürüttük. Projelerin çoğunun bu KOBİ`lerden gelmesi bizim için çok önemliydi. Çünkü bölgedeki işletmelerin yüzde 90`ı mikro ve küçük KOBİ statüsünde. Hibe desteklerimiz sayesinde küçük işletmelerin kapasitelerini artırarak onların büyütmeyi ölçeklerini büyütmeyi hedefliyoruz. Böylece bölgenin en büyük sorunu işsizliğin çözümüne girişimcilerimiz ile birlikte katkı sağlayacağız" dedi

Hibe almaya hak kazanan firmaların ise 2 ayda açıklanacak program çerçevesinde sunulan projelerin geçeceği değerlendirme aşamalarının ise ön inceleme ve bağımsız değerlendirme şeklinde olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA