İzmir`de Can Yücel Tepkisi

Can Yücel`in Muğla Datça`daki mezarına perşembe günü kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenişinin ardından yaşanan olaya tepkiler büyüyor.

İzmir`de Can Yücel Tepkisi
Türkiye Yazarlar Sendikası Ege Temsilciliği ve bir çok sivil toplum kuruluşu İzmir`in Alsancak semtinde bulunan Can Yücel büstü önünde toplanarak yaşanan olayı protesto ettiler

Türkiye Yazarlar Sendikası Ege Temsilcisi Namık Kuyumcu, yaptığı açıklamada, "Ailesi ve Can Yücel dostları, şairler, sanatçılar, sanatseverler, Can Yücel gibi değerli bir şair ve düşünce insanının şarap ve küfür kültürüne indirgenmesini asla tasvip etmemişler, her yerde de bu tür davranışların karşısında olmuşlardır. Aynı mezarlıkta, Müslüman, Hristiyan ve Museviler de bulunmaktadır. Başka inanç ve düşüncelerle kardeşçe bir arada yaşamaya kararlı olan bizler de sessiz kalmayacağız. Can Yücel`in yaşarkende dimdik duran anısı önünde her türlü eşitsizlik, egemenlik, ötekileştirme, şiddet ve itaat öneren tüm iktidar ilişkilerinin karşısında olacağız" sözleriyle yaşanan olaya tepkilerini gösterdi. Namık Kuyumcu açıklamasında Can Yücel`e seslenerek, "O kirli ve derin savaşlarına seni asla alet ettirmeyeceğiz. Senin toprağın senin cennetin yeryüzü şairlerinin, sanatçıların uçsuz bucaksız yürekleridir. O toprağı hiç kimse yağmalayamaz. Sen güzel uyu, barbarları biz bekleriz" diye konuştu. Grup terör olaylarınada tepki gösterirken, "Barış umudunun savaş çağrılarıyla tüketilmeye çalışıldığı ve toplumun bir bütün olarak terörize edildiği bir dönemden geçiyoruz. Kürt ve Türk annelerinin ağıtları savaş çığlıkları arasında kaybolmakta, insan vicdanımız acı çekmektedir" şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA