Çan`da 2 Bin Kişi Şehitler İçin Yürüdü

Çanakkale`nin Çan ilçesinde ilçe gençleri tarafından düzenlenen ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çan Şube Başkanlığı`nca organize edilen "Şehitlerimiz için yürüyoruz" adlı yürüyüş gerçekleştirildi.

Çan`da 2 Bin Kişi Şehitler İçin Yürüdü
Atatürk Şehir Meydanı`nda buluşan yaklaşık 2 bin Çanlı vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak 10. Yıl Marşı eşliğinde Atatürk, Şehit Mustafa Kaya, Çanakkale, Prestij ve Bülent Ecevit Caddesi`nde PKK terörünü protesto ve şehitler için yürüdü. İlçedeki gençlerin sosyal paylaşım ağlarında başlattıkları girişim sonrasında resmi izinleri ADD Çan Şubesi tarafında alınan yürüyüşte ilk konuşmayı gençler adına Muhammed Demirci yaptı. Demirci, "Şehitlerimizi anmak içindüzenlediğimiz yürüyüşe gelerek, vatanı için her zaman herkesten bir adım önde olan, yüreğini ortaya koyan, gerektiği zaman Kurtuluş Savaşı`nda da olduğu gibi kanının son damlasını bile ülkenin bütünlüğünü korumaya adayan Türk milleti olduğunu gösterdiğiniz için sizlere minnet duygularımızı sunarız" dedi

Demirci, "Bu yürüyüşün yasal prosedürlerini gerçekleştiren ADD Çan Şubesi`ne ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diyerek, "Bu yürüyüşümüz, belki küçük bir hareket fakat biz bugün burada şehitlerimizin yanında olduğumuzu ve bölücü terör örgütüne karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermek istiyoruz. Her şehit annesi annemiz, her şehit babası babamızdır. Artık anneler üzülmesin, vatanımız bölünmesin. Şehitleri şehit yapan ölümler değil, ölümlerinin sebebidir. Neden öldüler? Evinden, arabasından vemidesinden başka bir şey düşünmeyen bu insanlar için mi? Hayır asla. 12 vatan evladı diğer şehitlerimiz gibi kutsal bayrağın, vatan toprakları için can verdiler. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Türk Milleti`nin yüreğinin merhametli kılıcı keskindir. Kendisine ihanet edenlerin üzerine gök gürültüsü gibi çökmüş, atlarının nal şakırtılarını isyankarların çığlıklarıyla bestelemiştir. Ne yazık ki bugün ise bu kutlu devletin itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Terör örgütü gündüz vakti yolları kesipvatandaşlarımızı kaçırmakta, taşeron militanları ise sokaklarda terör estirmektedir. Hiç kimse suskunluğumuzu gaflet sanmasın. Memleketimizin bir tek çakıl taşına yeryüzünde fırtınalar koparmaya hazır milyonlarca Türk evladı önlenemez bir öfkenin huşusu içerisindedir. Ruhunuz şad olsun aziz şehitlerimiz. Türk milleti size minnettardır. Susmadık, susmayacağız. Her yerde, yeniden daha gür bir sesle haykıracağız. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk`üm diyene" şeklinde konuştu. Son olarak konuşan ADD Çan Şubesi Başkanı Bülent Öz de, "Hakkari`de şehit düşen 12 askerimiz, bundan önce şehit edilen tüm askerlerimiz ve ülkemizin başına kara bulut gibi çöken bu terörü protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz" dedi. Öz, "Değerli arkadaşlar bu yürüyüş etkinliği, Utku Turan, Muhammed Demirci, Mustafa Demirci ve Memduh Uysal adlı genç arkadaşlarımızın bir sosyal paylaşım sitesinde `Şehitlerimiz İçin Yürüyüş Düzenliyoruz Gönüllerimizi Ortaya Koyuyoruz` adlı sayfayı kurarak başlatmış olduğu bir hareketin neticesinde bugün burada toplanmış oluyoruz" diyerek şunları söyledi: "Kendilerine şahsım, yönetim kurulum ve çan halkı adına teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Yürekleri kocaman olan bu genç arkadaşlarımıza destek veren onlarca genç arkadaşlarımızla birlikte, hepimiz gönüllerimizi, yüreklerimizi ortaya koyuyoruz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya haykırıyoruz. Söz konusu terör olunca, söz konusu şehit edilen evlatlarımız olunca, söz konusu vatan olunca. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, her kesimden vatandaşın birlik ve beraberlik içersinde olmasıgerektiğine inanıyoruz ve her vatandaşımızın da Türkiye Cumhuriyeti`nin bölünmez bütünlüğü için tek yürek olduğuna da gönülden inanıyoruz. 30 yıldır ülkemizin başına kara bulut gibi çöken PKK terörünü şiddetle kınıyoruz. Bu terör olaylarının bitmesi için de yetkili makamlardan daha fazla gayret istiyoruz." Yürüyüşe katılanlar sloganlar attıktan sonra olaysız olarak dağıldı.
Kaynak: İHA