Binlerce Esad Yanlısı Şam`da Gösteri Yaptı

Dün gece Suriye`nin başkenti Şam`da toplanan binlerce kişi, devlet başkanı Beşar Esad`a destek için gösteride bulundular.

Esad`ın Pazar gecesi Suriye devlet televizyonuna ilk kez röportaj vermesinin ardından binlerce destekçisi Şam`daki Yusuf Meydanı`nda toplanarak devlet başkanına olan desteklerini ve sevgilerini gösterdiler. Meydanın merkezindeki ulusal kahraman heykelinin yanına Esad`ın portresini koyan göstericiler, ellerini kaldırarak başkana sadık olup ülkelerini koruyacaklarına yemin ettiler. Göstericiler, Suriye`nin iç ve dış güçler tarafından komploya düşürüldüğünü ve Esad`ın ulusal kahraman olduğunu belirttiler.

Uluslararası medyada yer alan haberlerde de Esad`ın konuşmasının yayımlandığı Pazar günü, yayının ardından binlerce Esad karşıtı göstericinin Suriye`nin üçüncü büyük kenti olan Humus`ta toplandığı bildirildi

Esad, devlet televizyonuna yaptığı konuşmada ülkedeki muhalif gösterilerin son haftalarda daha sertleşmesine rağmen kontrol edileceğinden emin olduğunu belirtmişti. 2012 yılının Şubat ayında parlamento seçimlerinin yapılacağını açıklayan Esad, yapılacak siyasi reformların ardından farklı siyasi grupların rol oynayabileceğini kaydetmişti.
Kaynak: İHA