MEB Ehliyet sınav soruları ve cevapları burada! (20 Ağustos MTSK)

20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları burada! 20 Ağustos ehliyet sınav soru ve cevap anahtarı MEB MTSK EĞİTEK tarafından açıklanacak. İşte 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları detayı...

MEB Ehliyet sınav soruları ve cevapları burada! (20 Ağustos MTSK)
20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları MEB tarafından açıklanacak. 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları adayların sınavı geçip geçmediği konusunda bir ön fikir sunuyor. 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları EĞİTEK tarafından açıklandığında sorular eş zamanlı olarak Beyaz Gazete'de de yer alacak.

20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları için bilgisayar başında bekleyen adaylar MEB'in (meb.gov.tr) sınav soru ve cevaplarını açıklamasını bekliyor. MEB 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevaplarını PDF formatında yayınlıyor. Fakat PDF formatını açan program her bilgisayarda olmadığı için 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevaplarını öğrenmek isteyen adaylar ne yapacaklarını şaşırıyor. Beyaz Gazete olarak 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevaplarını bundan önceki dönemlerde olduğu gibi foto galeri olarak yayınlacağız.

A
GRUBU EHLİYET SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
B GRUBU EHLİYET SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
CDE GRUBU EHLİYET SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
FG GRUBU EHLİYET SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
H GRUBU EHLİYET SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Adaylar hangi sınavlara tekrar girecek, kaç sınav hakkı bulunuyor?

Sürücü adaylarının Ehliyet sınavları için 5 sınav hakkı bulunuyor.Adaylar 5 kere teorik 5 kere de uygulama sınavına girme haklarını bitirdiğinde ise yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Teorik sınav yazılı, uygulamalı sınav ise direksiyon sınavı anlamına gelmektedir. Sürücü adayları ise teorik sınavda uygulanan Motor, İlkyardım, Trafik ve Çevre bilgisi testlerinden 70 puanın altında aldıkları testin sınavına girecekler. Yani başarılı oldukları bölümden tekrar teste tabi tutulmayacaklar.

Direksiyon sınavı ne zaman?

Direksiyon sınavı Ehliyet sınav sonuçları açıklamasından 1 hafta sonra yapılmaktadır. Direksiyon sınavı sonunda adaylar uygulamalı sınavı geçmeleri halinde sertifika almaya hak kazanacaklar ve sertifikayı aldıktan sonra 1 yıl içerisinde de Sürücü Belgesi alma hakları bulunuyor.

79'luk dede sınavda ter döktü

Dayısının oğlunun vadettiği otomobil için ehliyet almaya karar veren ve kursa giden Artvinli 75 yaşındaki Ali Tanrıverdi, ehliyet sınavında ter döktü. Artvin'in Yusufeli ilçesinin Altıparmak köyünde yaşayan Ali Tanrıverdi, kent merkezindeki Kazım Karabekir Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'na girdi.

MEB Ehliyet sınav soruları ve cevapları burada! (20 Ağustos MTSK)

Yaşı itibariyle diğer adaylar arasında dikkati çeken Tanrıverdi, sınavdan sonra soruları yanıtladı.

Küçük yaşından itibaren hayalinin otomobil kullanmak olduğunu belirten Tanrıverdi, ''Sınava girmek için merkeze uzak ilçelerden biri olan Yusufeli'nin Altıparmak köyünden geldim. Param olmadığı için bugüne kadar araba alamadım. Dayımın oğlu 'Sen sınava gir, kazan, ben de sana hediye olarak otomobil alacağım' dedi. Bunun üzerine, yıllardır hayalini kurduğum arabaya kavuşmanın heyecanıyla sınava girdim'' dedi.

Sınavda çok heyecanlandığını ifade eden Tanrıverdi, ''Soruların bazıları kolay, bazıları zordu. Hepsini işaretledim. İlk yardım sorularında zorlanmadım ama motor sorularında zorlandım'' diye konuştu.

Sınavda başarılı olması halinde alacağı arabaköyden yaylaya gitmek için kullanacağını ifade eden Tanrıverdi, ''Şehre, karayoluna çıkmayacağım. Sadece yayla ile köy arasındaki işlerimde kullanacağım. Rençberlik yapıyorum. Yaşım ilerledi, yürümekte zorlanıyorum. Sınava çok çalıştım. İnşallah kazanacağım. Arabayı kullanacak cesaretim var. Trafik kurallarına uydum mu, yavaş yavaş gidince kaza yapmam. Acele ve süratle işim olmaz. Yavaş gideceğim ve gaza çok basmayacağım. Trafik kurallarına uyacağım'' dedi.

Tanrıverdi'ye sınava girdiği okul binasının merdivenlerinden inerken görevli polis memurlarının yardım ettiği gözlendi.