Leyleklerin dansı büyüledi
Sonbahar mevsiminin habercisi olan leyleklerin göçü başladı.

Adaköy Belde Belediye Başkanı Nihat Ulu, yaptığı açıklamada, Türkiye`ye gelmeye başlamasıyla birlikte ilkbahar mevsimini müjdeleyen leyleklerin, dönüş yolunda ise güz mevsimini haber verdiğini söyledi. Mart ayı sonlarında mezarlık mevkiindeki Leylekler Tepesi`ni şenlendirmeye başlayan leyleklerin daha sıcak ülkelere gitme zamanının gelmesi nedeniyle bölgeyi terk etmeye başladığını belirten Ulu, "Beldemizde diğer alanlardan de gelerek toplu olarak birlikte daha sıcak ülkelere gitme hazırlığı yapan leylekler, gökyüzünde bugün sabah saatlerinden itibaren adeta dans ederek izleyenleri de büyüleyen görsel bir şölen sergiledi.
Ardından leylekler yeni dünyaya getirdikleri yavrularıyla birlikte Leylekler Tepesi`ni ve bölgemizi terk etti. Bölgemizde sadece uçamayan birkaç leylek kaldı. 500`ün üzerinde leylek ve yavrusu, beldemizin simgesi olan Leylekler Tepesi`ne Ağustos ayının sonlarına yaklaşılırken veda etti.
Gökyüzünde toplanan belki de onbinlerce leylek toplu olarak uçuşarak daha sıcak olan ülkelere gitmek üzere güneye doğru göç yolculuğuna çıktı" dedi.
