İşitme Engelliler Kutsal Topraklara Uğurlandı

Sivas Müftülüğü ve İşitme Engelliler Derneği işbirliği ile düzenlenen organizasyonda kutsal topraklara gidecek 22 işitme engelli vatandaş, gözyaşları arasında uğurlandı.

İşitme Engelliler Kutsal Topraklara Uğurlandı
Sivas Müftülüğü ve İşitme Engelliler Derneği`nin organizesinde, umre görevini yapmak için kutsal topraklara gidecek olan işitme engelli vatandaşlar, Sivas Otogarı`nda toplandı. Aileleriyle birlikte otobüsün hareket saatini bekleyen işitme engelliler, saat yaklaştıkça duygusal anlar arttı. Umre yolcuları akrabalarına işaret diliyle veda etti

Sivas İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik, işitme engelliler ile yapılan ilk organizasyon olduğu için mutlu olduğunu ifade etti. Umre adaylarını uğurlamak için otogara gelen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, engelli vatandaşların iyi bir umre geçirip vatanlarına dönmeleri dileklerinde bulunarak, "Bu kardeşlerimiz hakikaten çok aktif ve gayretli bir faaliyet gösteriyorlar. Sivil toplum kuruluşları arasındaki bu aktif gayretlerinden dolayı her zaman kendilerinin yanında olduk. Bugünde onlarınyanındayım, inşallah hayırlı bir umre seyahati yapıp evlerine dönerler" ifadelerini kullandı. Kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 22 işitme engelli, Kayseri`de diğer illerden gelen işitme engellilerle buluşacak. Burada toplanan engelli vatandaşlar, daha sonra kutsal topraklara gidecek. 10 günü Mekke, 5 günü Medine`de olmak üzere toplam 15 gün kutsal topraklarda kalacakları öğrenilen işitme engelliler, daha sonra memleketlerine dönecek.
Kaynak: İHA