Fed bankalara 1.2 trilyon dolar vermiş
2006´da konut fiyatları zirve yaptığında Citigroup ve Bank of America 104 milyar dolar karla en iyi yılını geçirmişti.

Bloomberg´ün Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında yaptığı talepler ile aylar sonra edindiği bilgilere göre, Bernanke´nin ekonomiyi büyük bir buhrandan kurtarma çabaları büyük bankaların ve şirketlerin 1.2 trilyon dolar kamu parasıyla kurtarılmasını da kapsıyordu. 107.3 milyar dolar ile en fazla kredi kullanan Morgan Stanley olurken onu 99.5 milyar dolar ile Citigroup izledi. BofA 91.4 milyar dolar kredi aldı.
Bu kamu parası ile sadece ABD bankaları değil Avrupa bankaları da fonlandı. Fed´den en fazla kredi alan 30 bankanın neredeyse yarısı Avrupa bankası. RBS 84.5 milyar dolar, UBS 77.2 milyar dolar, Hypo Real Estate 28.7 milyar dolar kredi kullanmış.
En büyük borçlular arasında Dexia ve Societe Generale de var.
5 Aralık 2008´de ulaşılan zirve olan 1.2 trilyon dolar ABD´nin o yılki federal bütçe açığının üç katı ve 2010´da kadar geçen on yılda federal güvence altında olan bankaların toplam karlarından fazla idi.
