Sivas`ın 2023 İhracat Hedefi 1 Milyar Dolar

Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Başkanı İsmail Gülle, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’a 2023’te en az 1 milyar dolar ihracat yakışır.

Sivas`ın 2023 İhracat Hedefi 1 Milyar Dolar
” dedi.

Sivas Platformu ve Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun verdiği iftar yemeğinde söz alan Gülle, Türkiye`nin 2023 ihracat hedefinin 500 milyar olduğunu belirtti.

Sivas`ın 2002`de 8 milyon dolar olan ihracatının 2010`da 50 milyon doları bulduğuna işaret eden Gülle, bu rakamı yeterli bulmadı.

Gülle, “Ülkemiz bu büyüme oranları ile giderse 2023’te Sivas’ın ihracatı ancak 350 milyon doları yakalayabilir. Bu rakam cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir ile yakışmıyor. 100’ncü senede Sivas’a en az 1 milyar dolar ihracat yakışır.“ ifadelerini kullandı.

“SANAYİCİ SİVAS’A YATIRIM YAPMALI”
Tarım ve sanayiye verilen önemin Sivas’ın ilerisi için umut verdiğini aktaran İsmail Gülle, şehre yapılan yatırımların artmasını savundu. Türkiye’nin hatta dünyanın her yerine dağılan Sivaslıların memleketlerine sahip çıkmasını isteyen Gülle, sanayici ve işadamlarına; “Gelin ilinizde yatırım yapın, üretime, istihdama ve Sivas’ın alkınmasına yardımcı olun.” davetinde bulundu.
Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde verilen iftar yemeğinde Sivaslı olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler, bürokratlar ile sanayici ve işadamları katıldı.