Konak’ta Ramazan Bir Başkadır

Konak’ta Ramazan eğlenceleri her akşam hız kesmeden devam ediyor.

Konak’ta Ramazan Bir Başkadır
On bir ayın sultanı Ramazan ayında sosyal yardımların yanı sıra nostaljik eğlenceler de devam ediyor. Alsancak Sevgi Yolu’nda her akşam Meddah, Karagöz-Hacivat, Gölge Oyunu gösterileri ve fasıl sürerken mahallelerde de Türk Sanat Müziği konserleri gerçekleştiriliyor.
Hatay Kılıçreis Parkı’nda düzenlenen Ayşen Birgör Konseri’nde bölgede yaşayan yüzlerce vatandaş gönüllerince bir Ramazan gecesi yaşadı. Vatandaşlar, geleneksel Ramazan eğlenceleri için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiler.

Konak ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayını geleneksel anlamda yaşamaya devam ediyor. İftar saatinden sonra çeşitli semtlerde Meddah gösterileriyle hikayeler anlatılıyor. `Anadolu’dan Dans Eden Kuklalar` gösterisiyle Deniz Özgökbel çocukları eğlendiriyor. TRT İstanbul Radyosu TSM sanatçısı Ayşen Birgör, Türk Sanat Müziği eserlerini Konaklılar için Kılıçreis Parkı’nda söyledi. Adnan Şenses, Emel Sayın, Coşkun Sabah, Gülben Ergen ve Serdar Ortaç gibi birçok sanatçıya vokalistlik yapan başarılı sanatçı Ayşen Birgör, vatandaşlara güzel eserler sundu.

Konaklıları, başarılı sanatçılarla buluşturarak nostaljik Ramazanları yaşadıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Paylaşımların arttığı bu ayda, iftardan sonra vatandaşlar parklarda düzenlediğimiz etkinliklerde bir araya geliyor. Konaklı hemşehrilerimiz aileleriyle, komşularıyla bir arada olmanın keyfini yaşıyor. Konserler ve gösterilerle eski Ramazanların unutulmaz tadı hafızalarda tekrar canlanıyor.” dedi.
Konak’ta Ramazan ayı eğlenceli geçiyor. Ramazan ayı boyunca belirli noktalarda iftar vakti geldiğinde tavuklu pilav dağıtılıyor, belediyenin ikram aracı her gün iftar vaktiyle birlikte orucunu açmak isteyen vatandaşlara hizmet ediyor. Vatandaşlar, pilav ayran eşliğinde iftarını açıyor, ardından da demli bir çay içiyor, daha sonra ailesi ile birlikte dilerse etkinliklere katılıp eğleniyor. Çeşitli konserler, kukla gösterileri ve şarkılarla unutulmaz Ramazan akşamları Konak’ta yaşatılıyor.

Yemek Aracının Ramazan Rotası: 22 Ağustos 2011 Mersinli Atatürk Stadyumu arkası, 23 Ağustos 2011 Aziziye Mahallesi muhtarlık önü, 24 Ağustos 2011 İkiçeşmelik yokuş önü, 25 Ağustos 2011 Mersin Pınar Meydanı, 26 Ağustos 2011 Boğaziçi Karakolu önü, Ramazan eğlenceleri programı ise 23 Ağustos 2011 Salı günü Alsancak Sevgi Yolu`nda saat 20.20-22.30 arasında meddah, ortaouyunu, Hacivat-Karagöz ve fasılla devam edecek. 24 Ağustos Çarşamba günü ise Güzelyalı Parkı`nda saat 21.10`da Meddah, Anadolu`dan dans eden kuklalar ve Mehsem Özşimşir`in konseri yapılacak. Perşembe günü Alsancak Sevgi Yolu`nda saat 20.20-22.30 arası meddah, ortaoyunu, Hacivat-Karagöz-fasıl yapılacak.