Kandil harekatı protestposuna izin verilmedi

Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava herakatını protesto etmek isteyen yaklaşık 5 bin Bdp'linin yürümek istemesine polis izin vermedi.

Kandil harekatı protestposuna izin verilmedi
Türkiye 'nin Kandil'e yönelik hava herakatını protesto etmek isteyen yaklaşık 5 bin Bdp 'linin yürümek istemesine polis izin vermedi. Burada yapılan oturma eyleminden önce konuşan Bdp Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan , Öcalan ile başlatılan görüşmelerin devam etmesi çağrısında bulunarak, Kürt sorununun çözümü için yine İmralı'yı gösterdi.

Bdp Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan , Van Milletvekili Aysel Tuğluk , Hakkari Milletvekili Adil Kurt , Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş , Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, Türkiye 'nin Kuzey Irak'ta bulunan Kandil Dağı'na yönelik hava harekatını protesto etmek üzere yürüyüşe geçti.

Bdp il binası önünde toplanan ve yüzlerini maskelerle kapatan onlarca kişi, PKK flamaları taşıyarak, "Sabır taşı değiliz", "Özerk Kürdistan Halkı savunmasız değil", "Kandil değerimizdir, değerimize sahip çıkalım" yazılı pankartlar açtı. Parti otobüsünden örgüt marşları çalındığı sırada kalabalık grubun saygı duruşuna geçerek zafer işaretleri yaptığı görüldü.

Bdp Milletvekilleri Nursel Aydoğan , Aysel Tuğluk , Adil Kurt ve Osman Baydemir , en önde olduğu yürüyüş sırasında, Turgut Özal Bulvarı'ndan Cengizler Caddesi'ne geçen kalabalık grup, önlem alan polis tarafından durduruldu. Aysel Tuğluk , Nursel Aydoğan ve Osman Baydemir 'in polis yetkilileri ile yaptığı görüşmede olumlu sonuç çıkmadı. Bunun üzerine Bdp 'li Nursel Aydoğan , seçim otobüsünün üzerine çıkarak kalabalığa seslendi.

Türkiye 'nin Kuzey Irak'ta bulunan Kandil Dağı'ndaki PKK kamplarına yönelik hava saldırısını protesto etmek üzere toplandıklarını ve yürüyüşe geçtiklerini belirten Bdp Aydoğan , "Ancak emniyet, hem Koşuyolu'nu hem de Bağlar ilçe başkanlığına giden yolu kapatmış durumda. Her iki yolu kapatan emniyeti de protesto ediyoruz" dedi. Kandil'e yönelik daha önce 25 operasyonun yapıldığını ileri süren Bdp 'li Aydoğan , 26'ncı operasyonun da 5'nci gününde olduğunu belirterek, "Bu operasyon sadece PKK 'ya karşı değil, asıl amaç Kandil'i insansızlaştırıp oradaki köylüleri boşaltıp PKK 'ya daha şiddetli bir kara operasyonu düzenlemektir. Bugüne kadar Kandil'de yüze yakın köy boşaltıldı, 10 da sivil insan yaşamını yitirdi. Basından öğrendiğimiz kadarıyla PKK 'nın can kaybı yok. Ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Konuşmasında AK Parti 'yi sert bir dille eleştiren Aydoğan , 90 yıllık geçmişe bakıldığında Kürt sorunun bu şekilde çözülemeyeceğinin açıkça görüleceğini belirterek şöyle konuştu:

"Kim Kürt sorunu var diyor, PKK var diyor. O zaman milletvekilleri de dahil olmak üzere tutuklayın. 'Bin 400 kişilik listemiz var' diyorsunuz. 'Onları da alıp cezaevine atacağız' diyorsunuz. Kim var, Kürt sorunu var diyen başka, Türkiye Devrimci Hareketi var, Türkiye Sosyalist ve demokratları var. Ne yaptılar değerli arkadaşlar; Türkiye Sosyalistleri'ni de Devrimci Karargah adı altında uyduruk bir dava ile cezaevlerine attılar. Bu, ülkedeki insan kanının akmasına neden olacaktır. Bu nedenle AKP 'yi bir kez daha uyarıyoruz. Gittiğiniz yol yanlış bir yoldur. Hiç fazla zaman geçirmeden, daha fazla kardeş kanı akıtmadan, daha fazla canlar yitirilmeden, bu soruna bir çözüm bulunmalı. Bu sorunun çözümü İmralı'dır sayın Öcalan'dır. Sayın Öcalan ile başladığınız görüşmeleri tamamlayarak soruna çözüm bulun. Aksi taktirde bu vebalini siz ödersiniz, AKP ödeyecek, Başbakan ödeyecek. "

Güvenlik güçlerinin sıktığı gaz bombalarından etkilenen Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 'e partililer limon vererek yardımcı olmaya çalıştı. Baydemir, parti binasına girerken sağ eliyle kalbinin olduğu sol taraftaki göğsünü tuttuğu gözlendi.

Kaynak: haberler.com