İşçi partililer vapur işgal etti

İşçi Partisi Öncü Gençlik üyeleri, geçtiğimiz günlerde 'Ergenekon' soruşturması kapsamında ki arama ve gözaltıları protesto etmek amacıyla Karaköy-Kadıköy Vapuru'nda eylem yaptı.

İşçi partililer vapur işgal etti
Vapura iki pankart asan ve sloganlar atan gençlerden üçü eylemi sonlandırmalarının ardından Kadıköy'deki Eminönü İskelesi'nde gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, saat 24.00'te Kadıköy'e son seferini yapmak üzere Karaköy'den kalkan "Aydın Güler" adlı şehir hatları vapuruna binen İP Öncü Gençlik üyesi bir grup, "Ergenekon" soruşturması kapsamında İP İstanbul İlTeşkilatı, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinde yapılan aramalar ile gözaltıları protesto amacıyla slogan atarak, yanlarında getirdikleri pankartları açtı.

Yaklaşık 150 yolcusu bulunan geminin Kadıköy İskelesine yanaşmasını engellemek için kaptan köşküne çıkan bazı göstericiler, kaptana baskı yapmaya çalıştı. Kaptanın, harekat amirliğine, oradaki görevlilerin de emniyet birimlerine haber vermesinin ardından, iskeleye yanaşan gemiye giren polisler, E.A, Ç.C. ve U.F.Y. adlı göstericileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan bu kişiler ve kaptan, ifadelerine başvurulmak üzere İskele Polis Merkezi'ne götürüldü. Kaptanın, "görevini yerine getirmeyi engelledikleri" gerekçesiyle göstericilerden şikayetçi olduğu öğrenildi.