Vali Salihoğlu’na Veda İftarı

Son Valiler kararnamesi ile Merkez Valisi olarak atanan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu onuruna Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından iftar yemeği verildi.

Vali Salihoğlu’na Veda İftarı
Tarihi Balyemez Konağı’nda düzenlenen yemekte ilin bütün mülki, askeri, idari, siyasi ve sivil toplum örgütleri katılırken, Vali Salihoğlu burada yaptığı konuşmayı “tarihe not düşsün” diyerek yaptı. 16 Ekim 2006 tarihinde başladığı Gümüşhane Valiliği görevini bin 692 gün boyunca sürdürdüğünü kaydeden Vali Salihoğlu, “Tüm çalışma hayatımın yedide birine tekabül ediyor bu rakam. Bu nedenle Gümüşhane’ye ayrı bir bağım ve sevgim var” dedi.

Kamu hizmetlerinin aslında çok zor olan görev ve hizmetler olmadığını, bu hizmetler sıradan insanların rahatlıkla görebileceği hizmetler olduğunun altını çizen Vali Salihoğlu, “Bizde bu sıradan hizmetleri görmek üzere görev almış, sıradan bir yurttaş olarak Gümüşhane’ye hizmet etmekle görevlendirildik. 9 yıldan beri Valilik görevimi Rize ve Gümüşhane’de yürüttüm. Ben aslında istikrarlı bir yöneticiyim. 33 yıllık kamu görevimde hiçbir yerden sürülmedim. 9 yıllık görevimin sonunda gerek devlet büyüklerimizin gerekse ailemizin yüzünü kızartmadan, onlara bir leke sürmeden bu görevimden ayrılmış olmanın mutluluğu içindeyim. Bu bana en büyük teselli vesilesidir. Görev değişimi tamamen hukuki çerçeve içinde gerçekleşmiştir. Bundan sonra verilen her görevi Allah’ın verdiği sağlık çerçevesinde yerine getirmeye gayret edeceğiz” dedi

Kişisel olarak hiçbir mesleğin kutsal olduğunu kabul etmediğini beyan eden Vali Salihoğlu, “Bütün meslekler kutsal olan bir kişiye, bir varlığa yani insana hizmet için vardır. Kutsal olan insandır. Asla meslekler kutsal olamaz. Bize bu kutsallıktan biraz bulaşmasını istiyorsak o kutsal varlığa –insana- eşrefi mahluk dediğimiz varlığa hizmet etmekle kutsallığa yaklaşırız. Bunun kokusunu, ruhunu hissederiz. Yoksa bizim yaptığımız meslekler-işler kutsal değildir. Kutsal olan insandır” diye konuştu.

Konuşmasında, “Gümüşhane insanı sevgisini paylaşabilen ender insanlardan” tespitinde bulunan Vali Salihoğlu, Gümüşhane’nin insanın değer gördüğü, sevgi ve saygı gördüğü bir il olduğunu söyledi. Gümüşhane’de böyle insanları çok gördüğünü, kendisinin hiç “kötü insan” aramadığını kaydeden Vali Salihoğlu, “Gümüşhane’de doğrusu kötüye de rastlamadım. Burada bulunduğum süre içinde hiç kimseden kötülük ve yanlışlıkta görmedim. Benim yaptığım yanlışlıklar bana aittir, onun içinde değerli hemşehrilerim haklarını helal etsinler” ifadelerini kullandı.

Yemekte konuşan GTSO Başkanı İsmail Akçay ise Vali Salihoğlu’nun Gümüşhane’de başlattığı projelerin il bazında başladığını ve daha sonra ulusal boyuta taşındığını söyledi. Vali Salihoğlu’nu proje, gönül, hizmet ve halk adamı olarak nitelendiren Akçay, bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, “Valilik makamını aşmış bir valimizin uğurlamanın burukluğunu yaşıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı da konuşmasında “hüznü” yaşadıklarını belirterek, “Sayın Valimiz, gönül ve halk adamıydı. Makamlar gelip geçicidir. Geride hoş bir seda bırakmak önemlidir. Sayın Valimiz 5 yılda toplumun her kesimiyle barışık olan, yüreğinde bir şeyler hisseden bir idareciydi” dedi.

İldeki bürokratlar adına konuşan Vali Yardımcısı Hasan Erkal ise mülki idarenin bir aile olduğunu, Vali Salihoğlu’nun da bu ailenin büyüğü olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz, ailenin büyüğü olduğunu yaptığı bütün işlerde göstermiştir. Mülki idari camiası olarak Sayın Valimizin idareciliğinden ve insani vasıflarından en iyi şekilde istifade ederek çok şeyler öğrendik.” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Valilik başta olmak üzere çok sayıda kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü Vali Salihoğlu’na günün anısına plaket verdi.

Yemeğe Vali Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve eşi, Vali Yardımcıları Hasan Erkal, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve eşi, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, programın sonunda davetlileri tek tek uğurlayarak, vedalaştı

Kaynak: İHA