Sungurlu Tso`dan Afrika`ya Yardım İçin İftar Yemeği

Çorum`un Sungurlu ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Diyanet İşleri Başkanlığı ve TOBB`un organize ettiği kampanya çerçevesinde iftar yemeği düzenledi.

Sungurlu Tso`dan Afrika`ya Yardım İçin İftar Yemeği
Mavi Ocak Tesisleri`nde verilen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Emniyet Müdürü İsmail Maden, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Şahiner, çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. Tarihinin en büyük kuraklık ve buna bağlı olarak açlık dönemini yaşayan Afrika kıtasında yaşanan insanlık dramı için iftar yemeği organize ettiklerini belirten TSO Başkanı A. Kadir Şahiner, "Teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüz dünyasında Somali`de insanların açlıktan hayatlarını kaybetmelerinin bir insanlık ayıbı olarak değerlendirilmelidir. Açlığın halka yayıldığı Somali`de, aralarında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu binlerce insanın hayatını kaybetmesi tüm insanlıkadına büyük bir acıdır, insanlık ayıbıdır." dedi. Dünya ülkeleri içerisinde Somali`de yaşanan açlık felaketine karşı duyarsız kalmayan ülkelerin başında Türkiye`nin gelmesinin Türk insanının renk, din, dil ve inanç farkı gözetmeksizin insana Allah`ın yarattığı bir kul olarak bakması ve imkanları ölçüsünde yardım edebilme duygusunun geliştiğini gösterdiğini kaydeden Şahiner, oda üyelerinin verdiği destekten dolayı teşekkür etti

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Şahiner, mübarek Ramazan ayında, her gün gelen şehit haberleri ile birlikte ciğerlerin yapın, canların acıdığını belirterek, "Bir ay içerisinde 45 tane aslan gibi vatan evladını şehit olarak toprağa verdik. Bu Şehitlerimiz Türkiye`nin her bölgesinden bu vatanı korumak ve bu topraklar üzerinde yaşayan yüce Türk Milletinin namusunu korumak için canlarını hiç düşünmeden veren bu evlatlarımızın önünde saygı ile eğiliyoruz. Eli kanlı terör örgütü olan bebeklerinve masum insanların katili PKK ve onun uzantısı olan BDP`nin kendilerince Güneydoğuyu ayırarak Kürdistan hayalleri kuran, akıllarınca orada parlamento oluşturmaya çalışan Türkiye`yi bölmek için canice kalleşçe kahpece uygulamaya koyduğu projeleri lanetliyorum. Şunu bilmelidirler ki, bu hainlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Yüce Türk milleti bunlara gereken cevabı verecektir" dedi. Şehitler toprağa verilirken bu kansızlığın hesabını vermenin yakın olduğunun unutulmamasını söyleyen Şahiner, "Bu cennet vatanımızı bölemeyecekler parçalayamayacaklar ve yok edemeyecekler. Büyük Türk milleti tarihinde bir sürü badireler atlattı. Bu kalleş köpeklerin hainliklerini de atlatacaktır. O bayrağa sarılı tabutlar gelirken analar, babalar, eşler, çocuklar ağlıyor. Bizlerde televizyon başında ağlıyoruz. Hangi vicdan hangi yürek dayanabilir ki bu feryada. Gencecik aslan gibi vatan evlatlarına. İştegün bu gündür, birlik ve beraberlik günüdür. Türk Milleti olarak bizler birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Dört tane çapulcuya, hain köpeklere verilecek ne bir karış toprağımız, nede bir çakıl taşımız vardır. Türk milletinin ayranını kabartıyorlar. Kabarırsa ne olacağını dünya gördü. Bu kendini bilmez çapulcu sürüsü ve eli kanlı eşkıya da görecektir" diye konuştu.
Kaynak: İHA