Neşet Ertaş`a Anlamlı Ziyaret

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Türkiye`nin "Yaşayan İnsan Hazineleri" listesinde yer alan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş`ı, Karabağlar`daki evinde ziyaret etti.

Neşet Ertaş`a Anlamlı Ziyaret
Başkan Kürüm, kısa süre önce safra kesesi ameliyatı olan Neşet Ertaş`a geçmiş olsun dileğinde bulunurken, ismini bir parka vermek istediklerini belirtti, düzenledikleri etkinliklere katılmasını arzuladıklarını söyledi.

Başkan Kürüm, büyük ozan Neşet Ertaş`ın Karabağlar sınırlarında yaşamasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Siz ülkemizin en önemli değerlendirendiniz. Sağlığınızın daha da iyiye gitmesi beni de çok mutlu etti. Siz ve babanız Muharrem Ertaş bir geleneği, halk müziğinde bir ekolü temsil ediyorsunuz. Anadolu`nun bağrından yükselen en güzel seslerden biri olmanın yanı sıra yaşam felsefenizle de insanlığa ışık tutuyorsunuz. Hemşerimiz olmanız ise bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu nedenle isminizi, ilçemizdekien güzel parka vermek istiyoruz. Sağlığınıza tam kavuştuğunuzda da sosyal etkinliklerimizde bizim yalnız bırakmayın, bizimle, halkımızla bir araya gelmenizden sevinç ve onur duyarız" diye konuştu

Neşet Ertaş ise Başkan Kürüm`ün ziyaretiyle mutluluk duydu, "Ben, Türkiye`nin her yerinde yaşadım. Ancak, yaşamının son dönemini İzmir`de burada geçirmek istiyorum. Evimin de müze olması için Kültür Bakanlığı`na başvurdum. Burada bana ve aileme gösterdiğiniz ilgi de beni mutlu etti. En kısa sürede halkımızla da buluşmayı ben de isterim" dedi.
Kaynak: İHA