Galatasaray Keita defterini kapandı

Cim-Bom, Fildişi Sahilli yıldızdan vazgeçti. Sarı-kırmızılılar, Al Sadd kulübünün istediği 4.5 milyon euro bonservis bedelini kabul etmeyince transfer gerçekleşmedi

Galatasaray Keita defterini kapandı
Galatasaray'da, Abdul Kader Keita transferi kapandı. Cim-Bom'un, Katar’ın Al Sadd kulübünden kiralamaya çalıştığı eski yıldızı, kulüpler arasında son dakikada çıkan kriz yüzünden imza atamadı.

Transfer görüşmelerinin başladığı ilk günlerde 30 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcuyu 350 bin euro karşılığında sarı-kırmızılılara kiralık olarak vermeyi kabul eden ancak daha sonra Keita için 4.5 milyon euro bonservis bedeli isteyen Katar ekibine olumsuz yanıt gönderildi. Al Sadd’ın, Keita'yı kiralamaya yanaşmaması nedeniyle transferden kesin olarak vazgeçildiği vurgulandı.

Cim-Bom'da Arda Turan'ın ayrılmasından sonra hücum hattının solunda oynayabilecek bir oyuncu için arayışlar devam ediyor. Menajerler tarafından önerilen Köln’ün Alman yıldızı Lukas Podolski için yapılan ön görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı bildirildi. Alman yıldızın ücretinin düşük olmasına karşın Köln’ün 18 milyon euroluk bonservis talebi nedeniyle bu transfer girişimi başlamadan olumsuz neticelendi.

Keita transferinde pürüz
Geçen sezon 8 milyon 150 bin euro karşılığında Katar'ın Al Sadd takımına satılan, bu sezon ise kiralık istenen Abdel Kader Keita için Galatasaray'a kötü haber geldi.

Geçen sezon 8 milyon 150 bin euro karşılığında Katar'ın Al Sadd takımına satılan, bu sezon ise kiralık istenen Abdel Kader Keita için Galatasaray'a kötü haber geldi. İşte Keita transferindeki son gelişmeler.

NTV Spor'dan Haluk Yürekli'nin haberine göre, Galatasaray'ın Abdel Kader Keita transferinde pürüz çıktı. Daha önce Engin Baytar ve eski oyuncusu Abdul Kader Keita ile görüşmelerini borsaya bildiren Galatasaray'a kötü haber geldi.

Keita'nın kulübü Al Saad, Fildişi Sahilli oyuncunun kiralık değil satılık olarak verilebileceğini sarı-kırmızılı takıma bildirdi.

Al Saad kulübü sarı-kırmızılı takımdan 4-5 milyon euro civarında para istediği ve Galatasaray'a bu miktarın fazla geldiği için şimdilik transfer askıya alındı.

Transferin yarın öğlen saatlerinde kesinlik kazanması bekleniyor.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI DÜRÜST: "BİZ, 'KEITA BİTTİ' DEMEDİK Kİ!"

KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA

Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, Abdul Kader Keita'nın transferi ile ilgili yaptığı açıklamada, transferin henüz sonuçlanmadığını ve görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
Dürüst, 'Keita'nın transferinde pürüz çıktı' yorumlarına ise şu yorumu yaptı;
"Keita'nın transferinin bittiğini biz açıklamadık. Görüşmeler sürüyor. Bu transferin gerçekleşme olasılığı da var, gerçekleşmeme olasılığı da."
Sarı-kırmızılı kulübün 2. Başkanı, Keita'nın Galatasaray'a gelmek için son derece istekli olduğunu, ancak kulübü ile yapılacak görüşmeler sonrasında bu transferin kısa bir süre içerisinde olup olmayacağının belli olacağını da sözlerine ekledi.

GALATASARAY GÖRÜŞMELERE BAŞLANDIĞINI BORSA'YA BİLDİRMİŞTİ

Galatasaray, Çarşamba günü, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, profesyonel futbolcu Abdel Kader Keita ve Kulübü All Sadd Football Club ile oyuncunun geçici transferi için görüşmelerine başladığını bildirmişti.

Geçen sezon 8 milyon 150 bin Euro karşılığında Katar'ın Al Sadd takımına satılan, bu sezon ise kiralık istenen Abdel Kader Keita için Galatasaray'a kötü haber geldi.Al Sadd Kulübü yönetimi, Fildişi Sahilli oyuncuyu kiralık değil bonservisiyle verebileceğini iletti.

Keita için bonservis bedeli ödemek istemeyen Sarı-Kırmızılılar ise Al Sadd Kulübü'ne bugüne kadar süre verdi. Zira menajerler aracılığıyla Keita'yı 350 bin Euro'ya kiralamayı hedefleyen Galatasaray, eski oyuncusunu satın almaya sıcak bakmıyor. Sarı-Kırmızılıların anlaşmaya vardığı bir diğer isim Trabzonsporlu Engin Baytar'da ise ufak sorunlar bulunmasına rağmen, transferin 1-2 gün içinde resmî olarak açıklanması bekleniyor.

Bu arada Galatasaray'ın Arsenal'den renklerine bağladığı Emmanuel Eboue, Tottenham'dan da kendisine teklif geldiğini, ancak Fatih Terim'in de etkisiyle Sarı-Kırmızılı takımı tercih ettiğini söyledi. Eboue, Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "Galatasaray'a gelmeden önce başka takımlar da benimle temasa geçti.

Aralarında Tottenham ve başka Avrupa takımları vardı." dedi. Fatih Terim'in, Sarı-Kırmızılı takımı seçmesinde önemli bir etken olduğunu söyleyen Eboue, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in de Terim ile çalışmasını tavsiye ettiğini kaydetti.

Galatasaray Kulübü, Katar'ın All Sadd Kulübünde forma giyen ve kiralık olarak kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu Fildişi Sahilli eski futbolcusu Abdul Kader Keita'nın transferinden vazgeçti.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, yaptığı açıklamada, All Sadd Kulübü ile şartlarda anlaşamadıkları için Keita'yı transfer etmekten vazgeçtiklerini söyledi.

Dürüst, anlaşmazlık ile ilgili ayrıntılı bilgi vermezken, sarı-kırmızılı ekibin kiralamak istediği Keita'yı All Sadd Kulübünün bonservisiyle vermek istediği bildirildi.