Esad bugün açıklama yapacak

Suriye lideri bugün bir TV programına katılarak ülkedeki son gelişmeleri değerlendirecek.

Esad bugün açıklama yapacak
Suriye Devlet Başkanı Esad" href="https://www.beyazgazete.com/bessar-esad.html">Beşşar Esad, ülkede yaklaşık 5 aydır devam eden halk ayaklanmaları süresince bugün ilk defa bir televizyon programına katılacak. Esad, Suriye televizyonunda katılacağı programda ülkedeki son durumu, uluslararası baskıyı ve ülkedeki süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Suriye lideri Esad, bugün katılacağı ve Suriye resmi televizyonunda sunulacak program, ülkede 5 aydır devam eden protestoların başlamasının ardından bir ilk olmasının yanı sıra ABD Başkanı Barak Obama'nın çekilmesini istemesinin hemen ardından gelmesi bakımından önem taşıyor.

Esad" href="https://www.beyazgazete.com/bessar-esad.html">Beşşar Esad katılacağı programda; ülkedeki son durumu, reform sürecini, uluslararası baskıyı ve bu baskının ekonomik ve siyasi yansımalarının yanı sıra ABD Başkanı Barak Obama'nın kendisinden yönetimden çekilmesini istemesi gibi bir dizi konuyu değerlendireceği ifade ediliyor.

Öte yandan Esad'ın Suriye halkına ve uluslararası kamu oyuna nasıl mesaj vereceği ise merakla bekleniyor. Özellikle çekilmesini isteyen ABD Başkanı Barak Obama'ya nasıl cevap vereceği ise marak edilen önemli başlıklar arasında yer alıyor.
Kaynak: İHA