Bdp Şemdinli`de Operasyonları Protesto Etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde askeri operasyonları düzenlediği bir yürüyüşle protesto etti.

Bdp Şemdinli`de Operasyonları Protesto Etti
Aralarında Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP İlçe Başkanı Şahap Sevik, eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin ile bazı sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcilerinin de bulunduğu bir grup, düzenledikleri bir yürüyüşle Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK`nın kamplarına düzenlediği operasyonları kınadı. Yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yapan BDP İlçe Başkanı Yardımcısı İbrahim Öpengin, Abdullah Öcalan ile başlatılan müzakere sürecinin yanıltmadan başka bir şey olmadığını ileri sürdü. Son 20günde Öcalan`ın normal görüşlerinin 7 kez engellendiğini de iddia eden Öpengin, Öcalan`ın ölümü üzerine bedelleri çok ağır olacak bir tartışma zemini oluşturulduğunu söyledi. Öpengin, son günlerde çatışmalarda yaşanan yoğunluk ve bunun sonucu ortaya çıkan ölüm haberlerinin herkesten çok Kürt halkını üzdüğünü belirterek, "Ama bu sonucu ortaya çıkaran devletin ve hükümetin yanlış politikalarıdır. Bu ölümler üzerine neredeyse tüm Türkiye kamuoyunun oluşturduğu faşizan iklimden feyz alan hükümet, oturupbarışçıl çözüm yollarını arayacağına şimdiye kadar onlarca kez denenen bir sınır ötesi maceraya atılmıştır. Bilinmelidir ki, halklarımızın yeni maceralara ihtiyacı yoktur. Halklarımızın akılcı ve insani, makul müzakereler sürecine ihtiyacı vardır. Yine bilinmelidir ki Kürt halkı, çocuklarının üzerine atılan tonlarca bombayı durup seyretmeyecek. Bu sürece gerekirse canı pahasına meşru yöntemlerle cevap olacak, karşısında duracaktır" dedi.

Kürtçe bir açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Şahap Sevik ise, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, `Biz Ramazan ayına saygı gösteriyoruz` diyor. Fakat söylediği lafın üzerinden 2 saat bile geçmeden Kürt çocukları ve yüz binlerce hayvanın üzerine bombalar yağdırıyor, Kürdistan`daki ormanlık alanları yok ediyor. Bunun neresinde saygı var? Bu da yetmiyor, Türkiye Başbakanı Kürtleri tehdit ederek, `Bin 400 kişiyi tutuklayacağız` diyor. Biz de buradan Türkiye Başbakanı`na sesleniyoruz: Değil bin 400 kişiyi, 1 milyon400 bin kişiyi de tutuklarsanız biz bu hakkımızı savunacağız. Bizi bu ucuz tehditlerinizle korkutamazsınız. Artık kandıracağın eski Kürt kalmadı, kandıracağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA