Bakan Kılıç: Terörle Mücadeleye Amansız Bir Şekilde Devam Edeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’de gelişme sürecinin başladığı ve geleceğe güvenle bakıldığı her dönemde hainlerin silaha sarıldığını, bir avuç katilin haince saldırılarla emellerine ulaşmayacağını ve terörle mücadeleye amansız bir şekilde devam edeceklerini söyledi.


Bakan Kılıç, genel merkezi Samsun`da bulunan Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (KASİAD) geleneksel iftar yemeğine katıldı.

Çarşamba ilçesi Midilli Restoran`da düzenlenen iftar yemeğine; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kamu ve özel sektörün temsilcileri ve işadamları katıldı.

KASİAD Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine övgüde bulunan Bakan Suat Kılıç, KASİAD`ın Samsun’da ve bölgede ortak bir sinerji oluşturarak büyük işler başardığını ve bu konuda gösterdikleri azim ve kararlılıklarından dolayı kendilerini tebrik ettiğini dile getirdi.

Samsun’da yapılan yatırımlardan bahsetmesinin ardından terör mücadele konusuna değinin Kılıç, "Millet olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz. Türkiye ne zaman zincirleri kırıyor olsa, ne zaman önündeki engelleri bir bir aşıyor olsa, Türkiye ne zaman geleceğe güvenle bakıyor olsa mutlaka hainler tetiğe asılmıştır. Bu coğrafyanın kaderi budur ama bu kader sonsuza dek sürecek değil.

Terörle mücadelemiz amansız bir şekilde devam edecektir. Birileri bunları istismar edecek biliyoruz. Birileri yapılması gerekenler yapılmıyor muş gibi gösterecek bunu da biliyoruz. Birileri terörle mücadeleden, bazıları bir zati terörün varlığından beslenecek, bunu da biliyoruz. Bildiğimiz bir başka şey daha var. Bu coğrafyada yaşayan millet Türk milletidir ve bu milletin kuvve-i maneviyesi imanı inancı terörist saldırılarla zayıflayacak kadar hafif değildir basit değildir. Bunu da herkese göstereceğiz." dedi.

Bu coğrafyada yaşamanın gereğinin her an mücadeleye hazır olmaktan geçtiğini belirten Başkan Kılıç, "O nedenle moral bozmak yok. Enseyi karartmak yok. Takatten kesilmek yok. Biz bunun gereğini biliyoruz ve bunun gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Polisimiz askerimiz her şekilde her zeminde hainlere karşı bölücülere karşı küresel güçlerin ihanet şebekelerine, ve cinayet örgütlerine karşı, güvenlik kuvvetlerimiz her daim dikkatli bir şekilde vazifesini yapmaya hazır olacaktır. Hükümetin devletin bütün birimleri hainlerle mücadele etmek için milletimizin bütün kaynak ve imkanlarını her an seferber tutacaktır. Bundan yana endişeniz olmasın bundan yana en ufak bir tereddütünüz olmasın. Bu coğrafya bir avuç caninin bir avuç katilin inisiyatifine terk edilecek eline bırakılacak bir coğrafya hiçbir zaman olmadı, bundan sonrada evvel Allah olmayacaktır biz buna inanıyoruz." diye konuştu.

Kılıç, sözlerini, "Bu güzel buluşmayı ev sahipliği yapan KASİAD’a katılmak suretiyle bu davete zenginlik ve değer katan Samsunlulara ve bütün katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum." diyerek tamamladı.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da, Bakan Suat Kılıç ve il protokolünün geleneksel iftar yemeğine katılımından dolayı memnuniyetini dile getirerek, Samsun ve Karadeniz Bölgesi’nde yaptıkları dev projeleri kısaca anlattı.