Üç Kıta Keçiören‘de Buluştu

Keçiören Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan‘da üç kıtayı Keçiören‘e taşıyor.

Keçiören Belediyesi‘nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, protokolü buluşturan iftar yemeğiyle başladı. Halil İbrahim Sofrası‘nda verilen iftar yemeğine AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Nurdan Şanlı ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan‘ın yanı sıra İran, Filistin, Mısır, Özbekistan, Avusturya, İsveç,

Avustralya büyükelçileri ile birlikte çok sayıda büyükelçi, elçilik temsilcisi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. İftar yemeğinin ardından belediye önünde düzenlenen açılış programına TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katıldı.

KARDEŞLİK PLATFORMU GELENEĞİ SÜRÜYOR

İstiklal Marşı‘nın okunması ve mehter gösterisinden sonra kürsüye çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çağları aşan ve zamana hükmeden mesajın insanlığa armağan edildiği Ramazan ayını birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Sabrı, dayanışmayı ve paylaşmayı öğütleyen bu mübarek ayda ırk, renk, dil farklılıklarını bir kenara bırakarak büyük bir kardeşlik platformu oluşturma geleneğimizi bu yıl da sürdürüyoruz" dedi.

Ramazan ayının her zamankinden daha fazla başkalarını düşünme ve onlar için bir şeyler yapma ayı olduğunu kaydeden Ak, şöyle konuştu: "Allah‘a çok şükür ki Türkiye özellikle son on yıldır tarihi mirasın kendisine yüklediği görev bilinciyle kardeşlerine kapılarını sonuna kadar açtı. Coğrafyamızda barışın öncülüğünü yaparak kardeşlerimizle aramıza çizilen suni sınırların zihinlerimizde var olmadığı mesajını herkese ulaştırdı. Biz de yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapmak için kollarımızı sıvadık."

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak‘ın açış konuşmasından sonra Ankaralı Dernekler Federasyonu Başkanı Celalettin Uludağ, İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, Mısır Büyükelçisi Abderrahman Salaheddin, Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf ve Özbekistan Büyükelçisi Ülfat Kadirov da katılımcılara hitap ettiler.

Büyükelçilerin konuşmalarından sonra AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de yaptığı konuşmada, Keçiören Belediyesi‘nin düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri‘nin kültürlerin birbirini tanıması açısından taşıdığı önemi vurgulayarak Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak‘a teşekkür etti.

RAMAZAN BAŞKALARI İÇİN YAŞAMA AYI

Ramazan ayının Türk ve İslam dünyasında ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şöyle konuştu: "Birliğin, kardeşliğin ve insan olma duygusunun öne çıktığı bu ayda insan olduğumuzu ve insanlığa karşı sorumlu olduğumuzu daha çok hatırlamalıyız. İnsan gibi yaşamak biraz da başkaları için yaşamaktır. İşte Ramazan ayı başkaları için yaşamamız gerektiğini daha iyi özümsediğimiz bir aydır"

Kardeşlik ve huzur ayı olan Ramazanda ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan olayların bu huzur ortamını bozduğuna işaret eden Çiçek, bir insanlık suçu olan terör konusunda insanlık camiasında yeterince dayanışma olmadığını, aksine, terörden medet umma ve terörü bir ülkenin istikrarını bozmada kullanma gibi çağ dışı bir anlayışın olduğunu vurguladı. Bazı İslam ülkelerinde yaşanan olaylara da değinen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye olarak bu ülkelerde yaşanan olayların bitmesini ve ülkeyi yönetenlerin

halkın taleplerine kulak vermelerini temenni ettiklerini belirterek İslam coğrafyasını bir araya getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak‘a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 3. Uluslararası Ramazan Etkinliği‘nin açılışı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, büyükelçiler, milletvekilleri ve diğer protokol tarafından kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Program daha sonra Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu‘nun sahnelediği "Türkler" adlı dans gösterisiyle devam etti. Türk dünyasının ve coğrafyasının renklerini yansıtan muhteşem gösteri, Keçiörenliler ve

yabancı konuklar tarafından ayakta alkışlanırken, gecenin finalinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Açılış gecesinde Asya-Sentez müziğinin öncü ismi Hasan Sağındık da Fatih Stadı‘nda bir konser verdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, konser sonunda Sağındık‘a gecenin anısına bir tablo hediye etti.

Kaynak: İHA