Pilot: Helkikopter 15 saniye içinde düştü

Beykoz'da düşen polis helikopterinden sağ kurtulan pilot Kemal Özdemir, "Helikopterin arızalanması ile denize teması 15 saniye sürdü, inmek için en uygun yer denizdi" dedi.

Pilot: Helkikopter 15 saniye içinde düştü
Beykoz'da denize çakılan ve 4 kişiye mezar olan polis helikopterini kullanan pilot emniyet müdürü Kemal Özdemir savcıya verdiği ifadesinde o dehşet dolu anı "Helikopterin arızalanması ile denize teması 10-15 saniye sürdü. Bir süre helikoptere tutundum. Batarken kıyıya yüzdüm" diye anlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopter, 20 Mayıs'ta Beykoz Anadolu Kavağı Sahili'ne düşmüştü. Helikopteri kullanan Havacılıktan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir yaralı olarak kurtarılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen, pilot komiser Murat Güçlü ve THY'de görevli pilot Oray Sarıçay hayatlarını kaybetmişti.

'BİR ANDA İRTİFA KAYBETTİK'

Soruşturmayı yürüten Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Kemal Özdemir'in ifadesine başvurdu. Özdemir'in olayı anlatırken "Eğitim uçuşu için havalandık. MOBESE sistemi için kurulacak anten direklerinin yerlerinin tespiti için görevlendirilmiştik. Ragıp Bilgen ile ailecek görüşüyorduk. Beni ziyarete gelen pilot arkadaşım Oray Sarıçay ile Tarık'ı yetki kullanarak ve risk olmadığı için aldık. Boğaz üzerinden Riva'ya kadar gidip tekrar döndük. Yuşa Tepesi üstünde motor devrinde dalgalanmalar olarak, motor devir ikaz ışığı yandı. Bir anda irtifa kaybetmeye başladık" dediği öğrenildi. Özdemir'in ayrıca, "İnmek için uygun olan yerlerde insanlar vardı. Dağ ve orman olan yerlere inmek büyük bir risk olduğu için en uygun yerin askeri tesislere yakın denize inmeye karar verdim. Helikopterin arızalanması ile denize teması 10-15 saniye sürdü. Bir süre helikoptere tutundum. Helikopterin batmasından sonra kıyıya yüzmeye başladım. Balıkçı teknesi bana can simidi uzattı ve askeri tekne de karaya çıkardı" dediği belirtildi.