Eroğlu-hristofyas Görüşmesi Sona Erdi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri kapsamından yaptığı ve ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' konusunun ele alındığı görüşme sona erdi.



Liderler Lefkoşa ara bölgede bugün yaklaşık 5 saat süren bir görüme yaptı. Görüşmeden sonra basına açıklama yapan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, görüşmenin içeriğine ilişkin ''gizlilik'' uyarısını tekrarladı.

"Görüşmelerin yoğunlaştırılmış aşamasında içeride konuşulan konuların gizliliğine önem verilmesi gerektiğini, bunun müzakerelerin başarılı bir sonuca ulaşmasında önemli olduğunu" anlatan Downer, cuma günü aynı konu üzerinde ve benzer bir formatta bir görüşme daha yapılacağını belirtti.

Downer, ''Türk tarafının Yönetim ve Güç Paylaşımı konusu üzerinde yeni bir önerisi olup olmadığı'' yönündeki bir soruyu, ''Görüşmeler ilerlemekte olan bir süreç. Önerilerden çok sürecin bu şekilde algılanması gerekir'' diyerek yanıtsız bıraktı.

Liderler, 5 Ağustos Cuma günü yeniden görüşecek.
Kaynak: AA