Afad: Olaylar Nedeniyle Ülkemize 16 Bin 153 Suriyeli Geldi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik insani yardımlarını kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik insani yardımlarını kesintisiz devam ettiğini belirtti. AFAD, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle bugüne kadar 16 bin 153 Suriyelinin Türkiye‘ye geldiğini, bunlardan 8 bin 415‘inin ülkelerine döndüğünü bildirdi. AFAD ayrıca, 7 bin 738 Suriyelinin halen Türkiye‘de olduğunu ve 13’ü refakatçi, 33’ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 46 kişi hastanede tedavi altında bulunduğunu duyurdu.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye Arap Cumhuriyeti’nden Türkiye‘ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak AFAD‘ın ın koordinasyonunda; çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verildiği ifade edildi.