Adana'da Cinayet Davası

Adana'da, liseye giden yeğenini okul önünden silah zoruyla otomobile bindirerek kaçırıp cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen oto yıkamacı Bayram Ay'ı (22) işyerinde kurşunlayarak öldürdüğü iddia edilen liseli kızın amcası Ayhan Ç.

Adana'da Cinayet Davası
(42) hakkında müebbet, kendisine yardımcı olduğu iddia edilen yeğeni Emirhan (34) içinde 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı

Yüreğir İlçesine bağlı Solaklı Cumhuriyet Mahallesi'nde oto yıkama ve yağlama işi yapan Bayram Ay, 2 Ocak günü işyerinde 7 kurşunla öldürüldü. Ay'ı öldürdükleri gerekçesiyle Ayhan Ç. ile birlikte aileden Celal (25), Hıdır (51), Zeki (48), Erhan (31), Adem (19), Emirhan Ç. (23) jandarma tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerden suçunu itiraf eden Ayhan Ç. ile olay sırasında otomobili kullanan yeğeni Emirhan Ç. tutuklandı. Diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, katil zanlısı amca Ayhan Ç. hakkında müebbet, cinayete yardımcı olduğu belirtilen yeğeni Emirhan için de 15 yıl hapis cezası istedi. Olayla ilgili adı geçen 5 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Amca yeğen Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıkarıldı. Ayhan Ç., yaptığı savunmasında cinayeti neden işlediğini ayrıntılarıyla anlattı. Liseye giden yeğeni P.'yi okul çıkışı kaçırıp cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla oto yıkamacıAy'ı kendisine küfür ve hakaret edince öldürdüğünü öne süren Ayhan Ç., şöyle konuştu: "Bayram Ay, yılbaşından 10 gün önce ağabeyim Hıdır'ın liseye giden kızı P.'nin okul çıkışında önünü kesip silah zoruyla otomobiline bindirmiş.'Benimle evleneceksin' diyerek de kızı tehdit etmiş. Bunları bana anlatan ağabeyime, 'yılbaşından sonra karakola ve savcılığa gider şikayette bulunuruz' diyerek olayı kapattık." Olay günü tıraş olmaya giderken Bayram'ı gördüğünü iddia eden Ayhan Ç., şunları söyledi: "Otomobili süren yeğenime durmasını söyledim. Bayram'ı konuşmak için yanıma çağırdım, gelmedi. 'O...çocuğu. Kızlarınızı hallederim' diyerek küfredince tabancamı çıkarıp ateş ettim." Amcasına cinayette yardımcı olmakla suçlanan Emirhan Ç. de, olay anında kendisinin otomobilde oturduğunu iddia ederek "Amcam, Bayram ile konuşuyordu. Galiba Bayram sert çıkmış, amcam da ateş etmiş" dedi

Ölen gencin babası Hacı Ay da olay günü oğlunun işyerine yakın bir kahvehanede oturduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Arabayla geldiler. Emirhan'ın elinde silah olduğunu gördüm. Ayhan araçtan indi. İner inmez ateş açtı. 5 el ateş etti, 3 defa da yere düştüğünde sıktı. Olaydan iki gün önce de gelip tehdit etmişlerdi." Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA