Ünye`ye Otel Konforunda Huzurevi

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünyespor tesislerinin yanında bulunan belediyeye ait 3 dönüm araziye huzurevi yapacaklarını söyledi.

Ünye`ye Otel Konforunda Huzurevi
Belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışıyla sosyal projelere de önem verdiklerini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, “Ünyemizin ciddi ihtiyaçlarından biri olan huzurevi eksikliğini çözmeye doğru ilerliyoruz." dedi.
Belediye Başkanlığı`nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arpacıoğlu; gençlere, çocuklara verilen önem kadar yaşlılara ve kimsesizlere de önem verdiklerini söyledi. Yer konusunda uzun süredir araştırma yaptıklarını belirten Başkan Arpacıoğlu, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Huzurevi fiziki olarak belli yaş üstündeki vatandaşlarımızın kalabileceği, rahat edebileceği şekilde olmalıydı. Bu nedenle uzun süredir araştırmamız devam ediyordu. Limanın karşısında Ünyespor tesislerinin bitişiğinde Ünye Belediyesi olarak binamız ve yerimiz var. O bölgedeki yerimizin 3 dönümlük arazisine Ünye Huzurevi inşaatını yapalım istedik. Hem karayolu ulaşımına yakın, denize nazır bir alan. Huzurevinin proje çalışmalarını bitirdik ve onay için Ankara’ya gönderdik. 15 gün içinde onayı gelince ihale edilip fiilen çalışmalara başlanacak.”
Başkan Arpacıoğlu, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik ve yönetimine her konuda desteğini esirgemeyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin başta olmak üzere herkese teşekkür etti.
Ünye Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü huzurevinde bodrum katıyla birlikte 4 kat, 44 oda, 88 yatak ve çift asansör olması planlanıyor.