Tavşanlı’nın Yardımsever Köylüleri İftarda Buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Tavşanlı Köylerini Geliştirme Derneği (TAVKÖYDER) ile Tavşanlı Okul ve Kurs Talebelerini Destekleme Derneği (TOYTDER), köylerdeki muhtar ve yardım gönüllülerine Özel Yavuz Selim Koleji’nde iftar yemeği verdi.

Tavşanlı’nın Yardımsever Köylüleri İftarda Buluştu

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Palandöken Eğitim Kurumları Genel Müdürü Gürbüz Koçoğlu, dernek yetkilileri ve davetlilerin katıldığı iftar programında konuşan Tavköyder Başkanı Ramazan Açıkgöz, ilçe tarım müdürlüğü ile işbirliği yaparak tarım ve hayvancılığın daha sistemli hale gelmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Toytder Başkan Yardımcısı Adem Karaaslan, fedakar Anadolu insanından topladıkları yardımlarla ilçede yaklaşık 2 bin öğrenciye burs vererek destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. Özellikle kırsal kesimde bulunup okumak isteyen çocukların elinden tutmaya çalıştıklarını belirten Karaaslan, yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için kurdukları derneğe sahip çıkan Anadolu insanının cömertliğine hayran olduklarını kaydetti.

Tavşanlı’da öğrenim gören yüzlerce öğrencinin ihtiyacı için köy ve beldelerde yardım kampanyaları düzenlediklerini kaydeden Karaaslan, kendilerine sahip çıkan gönüllülere teşekkürlerini iletti.

İftar programına katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, eğitim gönüllülerinin destekleriyle hizmet veren yurt ve evlerden yetişen binlerce insanın bugün dünyanın dört bir tarafına dağıldığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Kanada’ya eğitim için giden kendi çocuğuna yurtlarda yer bulamadığını, daha sonra öğrenci evlerine yerleştiğini kaydeden Kavuncu, eğitim için fedakarlıkta bulunan tüm gönüllülere teşekkürlerini iletti.