Şehit Astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Siirt`in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş İlker Atan (23), memleketi Amasya`nın Merzifon ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay son yolculuğuna uğurlandı
Merzifon Dönertaş Camii`nde ikindi namazının ardından Amasya Müftüsü İsmail İpek`in kıldırdığı cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Amasya milletvekilleri Prof. Dr. Naci Bostancı ile Dr. Avni Erdemir, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ve ilçe sakinleri katıldı. Cenazede kızı İlknur ileastsubay oğlu Alper`i teselli eden şehit babası Dursun Atan, "Ağlamayacağız, başımız dik. Biz bir şehit verdik, bu ilk değil. Ağabeyimi de şehit vermiştik" dedi

Şehit ailesine başsağlığı dileyen Bakan Kılıç, aileye Başbakan Erdoğan`ın selam ve başsağlığı dileklerini iletti. Şehit astsubayın cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere Diphacı köyü mezarlığına götürüldü.
Kaynak: İHA