Pegasus Wındsurf Ligi 4. Hafta Yarışmaları Başladı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ve ana sponsorluğunu Pegasus Havayolları`nın üstlendiği 5 haftalık "Pegasus Windsurf Ligi"nin 4.

Pegasus Wındsurf Ligi 4. Hafta Yarışmaları Başladı
hafta yarışmaları, Edirne`nin Keşan ilçesine bağlı Erikli sahilinde törenle başladı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Saros Körfezi`nin dünyada kendi kendini temizleyen ender denizlerden biri olduğunu söyledi. Körfezi tanıyanların tekrar geldiğine vurgu yapan Narinoğlu, windsurfün de bu tanıtımın bir parçası olduğuna değindi. Narinoğlu, "Saros Körfezi ülkemizin inci bir tanesi. Su altı ve su altı sporları ile aranılan bir yer. Burayı tanıyan bir daha bırakamıyor. Saros Körfezi`ni doğru tanıtmanın peşindeyiz.Windsurf de doğru tanıtımın bir parçasıdır" dedi

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise, bu organizasyonun burada gerçekleşmesi için 6 yıldan bu yana mücadele verdiklerini söyledi. Her bölge insanı gibi kendilerinin de bölgelerini tanıtmamın çabası içinde olduklarını kaydeden Özcan, deneme yarışmaları ile Saros Körfezi`nde başlayan windsurf yarışmalarının bugün Yelken Federasyonu`nun desteği ile devam ettiğini söyledi.

Erkekler kategorisinde genel klasmanda Bora Kozanoğlu, kadınlar genel klasmanında da Çağla Kubat`ın liderliğini sürdürdüğü yarışmalar 21 Ağustos Pazar günü sona erecek.
Kaynak: İHA