İşte Başbakan Erdoğan'ın Somali listesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geldi. Başbakan'dan davet alan Ajda Pekkan da Somali'ye gitti.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Somali listesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geldi. Başbakan'dan davet alan Ajda Pekkan da Somali'ye gitti.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ortaköy'deki AB Ofisi'nde ünlü sanatçı Ajda Pekkankabul etti. Görüşmeye ilişkin konuşan Egemen Bağış, ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın, bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Somali'ye gideceğini açıkladı.

BU AKŞAM SOMALİ'YE GİDİYOR

Bağış, "Aynı zamanda aile dostum da olan Sayın Ajda Pekkan, bu akşam sayın Başbakanımızın davetine icabet ederek Başbakanımızla birlikte Somali'ye gidecek. Orada yaşananları kendisi bizzat gözlemleyecek. Döndükten sonra Türkiye'de Somali konusunda çok büyük acıları paylaşan bir çok isimle birlikte bir organizasyonun öncülüğünü de yapacak. Konser Eylül sonu, Ekim başında gerçekleştirilecek. Sayın Başbakanımız bu konserin hazırlıklarını yakından takip ediyor. Konserin tanıtımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm imkanları seferber edecek" dedi.

KONSERİNİ İPTAL ETTİ

Yarın akşam vermeyi planladığı konseri, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle iptal eden Ajda Pekkan ise, "Milletçe başımız sağolsun. Hakkari'den gelen haber hepimizin içini sızlattı. Milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bu beladan bir an evvel tamamen kurtuluruz. Biz şehitlerimizin acısını kalbimizde hissederken, Somali'de insanlık çok ciddi bir sınavla karşı karşıya" diye konuştu.

DAVET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ünlü sanatçı, Somali'de yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bizler burada her türlü imkana sahipken, çocuklar içecek bir yudum su bulabilmenin mücadelesini veriyor. Orada böyle bir tablo varken, bizler rahat uyuyamayız. Yardım seferberliğine biz de katkıda bulunmak istedim. Somali için bir konser düzenlemek istedik. Sayın Başbakanımız ve eşinden, Somali için davet aldım. Kendilerine eşlik etmeye karar verdim. Bu nazik davet için kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GİDECEK DİĞER SANATÇILAR

Egemen Bağış, Somali gezisine ünlü sanatçılar Sertab Erener, Nihat Doğan ve Muazzez Ersoy'un da katılacağını ifade etti.