Eski Kars Müftüsü Başiş: Şehitlerimiz Şu An Cennetteler

Kars İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis evinde düzenlenen iftar yemeğinde Kars il protokolü, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Eski Kars Müftüsü Başiş: Şehitlerimiz Şu An Cennetteler
Programda eski Kars Müftüsü Hasan Başiş’in şehitler için yaptığı dua katılımcıları duygulandırdı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan program, açılan oruçların ardından İl Müftüsü İlyas Gümüş’ün yaptığı dua ile devam etti. Şehit ve gazi ailelerine, eski Kars Müftüsü Hasan Başiş seslendi.
Başiş, "Şehitlerimizi, Allah kıyamette bizlere şefaatçi eylesin." diyerek başladığı konuşmasında, “Çünkü şehitlerimiz önce yakınlarından başlamak üzere bizlere de şefaat edeceklerdir. Neden? Çünkü onlar canlarını seve seve bu cennet vatan için feda ettiler. Vatan şehidi imandandır. Hele böyle Türkiyemiz gibi güzel bir vatan için elbette canlar feda edilir. Bizler de zamanı gelince elbette yeri geldiğinde canımızı her şeyimizi feda etmeye hazırız.” diye konuştu.

Şehit ve gazi deyince insanın duygulandığını ifade eden Başiş, “Şehitlerimiz şu an cennetteler, aramızdalar, onlar bizi tebrik ediyorlar. Üzülme anneciğim, üzülme babacığım, yakınlarım üzülmeyin, biz şu anda cennetteyiz. Allah buyuruyor, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridirler. Evet onlar yaşıyorlar, bakınız bütün mevtalar, ölüler bir daha geri dönmek istemeyecekler. Yalnızca şehitler `Allah’ım ne olur bana bir daha can ver gidip vatanım için, dinim için şehit olayım, çünkü onun verdiği zevk bir başka şeyde yok.` diyerek, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz." dedi.

Kars İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatı olarak şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Mübarek Ramazan ayında şehit ve gazi yakınlarıyla iftar ederek bir arada olmak istedik, böylesi duygusallığın arttığı, birlik ve beraberlik mesajının verildiği bir organizasyonu her yıl düzenliyoruz. Vatanımız uğruna canını seve seve veren aziz şehitlerimiz, bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleridir. Onların geride bıraktıkları aileleri de şehitlerimizin milletimize ve bize bıraktığı emanetidir." diye konuştu.
İftar yemeğine Kars Valisi Ahmet Kara, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, İl Müftüsü İlyas Gümüş ile şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra basın mensupları katıldı.