Ervah’ta Eller Somali İçin Açıldı

Afrika’nın üç yıldır yağmura hasret ülkeleri Somali, Uganda, Kenya ve Etiyopya için Aksaray Ervah Kabristanlığı’nda yağmur duası yapıldı.


Akça Eğitim Kurumları öncülüğünde yapılan Yağmur Duası’na yaklaşık 300 kişi katıldı. Somali’de devam eden insanlık dramına Aksaray halkı çok yönlü bir şekilde desteklerini sürdürüyor. Maddi anlamda yardımların hızlı bir şekilde toplanıp ihtiyaç sahibi Afrikalılara ulaştırılmasının yanında duyarlı birçok kişi Cuma sabahı rivayetlere göre 7 bin velinin istirahatgahı Ervah Kabristanlığı’nda güneşin ilk ışıkları ile birlikte ellerini Afrika’ya yağmur için açtı.
Akça Eğitim Kurumları başta olmak üzere AGİAD ve Aksaray Eğitimciler Derneği üyeleri ve öğrencilerin katıldığı programda ilk olarak Somuncu Baba Türbesi önünde Duhan namazı kılındı. Daha sonra Ervah’ın üst bölümündeki boşlukta ellerini açan yüzlerce duyarlı insan hep birlikte açlık ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olan ülkeler için Yaratan’a rahmet isteğinde bulundular. Dua sonrasında ise Somali, Uganda, Kenya ve Etiyopya’ya ulaştırılmak üzere sadaka toplandı.