Türmob Genel Baskanı Nail Sanlı:

Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası`nın geleneksel iftar yemeğine katılan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, ekonomik krizin Türkiye`yi fazla etkilemeyeceğini söyleyerek, "Ekonomik tedbirler ve politikalar, Türkiye`nin bunu asgari hasarla atlatacağı göstergelerini önümüze koyuyor" dedi.

Türmob Genel Baskanı Nail Sanlı:
TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası`nın iftar yemeğine katılmak için Kayseri`ye geldi. İftardan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sanlı, dün yaşanan terör olayını kınadıklarını ve şehitler için büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Derin üzüntüdeyiz, hem TÜRMOB camiası olarak hem Türk vatandaşı olarak hem de Türkiye`de yaşayan insanlar olarak. Bir de Güneydoğuluyum üstelik. Yani o bölgenin hassasiyetini bilen bir kişiyim ama bugünTürkiye`de yine acı yaşandı. Yine 9 eve ateş düştü, yine canlara kıyıldı. Yine çok acı, kederli bir günümüzdeyiz. Türkiye`de yaşayan Kürt`üyle Türk`üyle herkes artık barış istiyor. Ocaklar sönmesin, canlara kıyılmasın, bu acılar yaşanmasın. Daha fazla şehit istemiyoruz. Umarım bu Ramazan ayı bir vesile olur, terör olayları, bu acı olaylar son bulur. Bayrama da büyük mutluluk ve huzur içerisinde bir daha böyle bir olay yaşamamak üzere varmış oluruz" diye konuştu.

Ekonominin gidişatı ile ilgili soruları yanıtlayan Sanlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, "Kriz bu sefer teğet bile geçmeyecek" sözünü desteklediklerini belirterek, "Türkiye krizlerle yaşamaya alışık bir hale geldi. Bu kriz Batı tandanslı, Avrupa tandanslı olmasına rağmen Amerika`da da etkisini gösterdi ve Amerika`nın kredi notu düştü. Amerika`nın kredi notu düşünce bütün dünya ülkeleri bundan etkilenir. Ama bizde son yıllarda uygulanan ekonomik tedbirler, ekonomik politikalar, Türkiye`nin bunu asgari hasarla atlatacağı göstergelerini önümüze koyuyor. Umarız ve dileriz ki bu göstergeler sayesinde, politikalar sayesinde küçük sıyrıklarla bu iş atlatılır. Türkiye`ninçok büyük bir zarar görmeyeceği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA