Ergenekon Savcısı Sedat Peker`e Hanefi Avcı`yı Soracak

Çete suçundan hükümlü bulunan ve Ergenekon davası sanıkları arasında yer alan Sedat Peker, Ergenekon soruşturması ve Devrimci Karargah davasında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili ifade vermek üzere adliyeye getirildi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Beşiktaş`taki İstanbul adliyesine getirilen ve Ergenekon soruşturması savcısı Cihan Kansız`a ifade verecek olan Peker`e Aksiyon dergisine verdiği röportajdaki Avcı ile ilgili iddialarının sorulacağı öğrenildi.

Aksiyon dergisinde 11 Nisan 2011`de yayınlanan söz konusu röportajda Peker, Avcı`nın bir dönem itirafçıları nasıl kullandığını ve kendisini nasıl yönlendirdiğini anlatıyor. Bütün bildiklerini Ergenekon savcılarına anlatacağını belirten Peker, röportajda, "Hanefi Avcı ve itirafçı ekibiyle ilgili mahkemede açıklamalarda bulunacağım. Zaten savcılığın bunun üzerine otomatik olarak harekete geçeceğini düşünüyorum. O zaman kendisi (Avcı) zannederim Ergenekon üyeliğinden değil yöneticiliğinden yargılanacaktır"diyor

Kaynak: İHA