Cihan Haber Ajansı Gündemi

19 Ağustos 2011 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açlık ve kıtlıkla mücadele eden Somali’ye gidiyor.

Erdoğan, Mogadişu’daki resmi karşılama töreninin ardından, Türk Kızılayı`nın kurduğu çadır kampı ziyaret edecek. Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ile Başbakan Erdoğan’ın görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Başbakan, Sağlık Bakanlığı`nın bölgede açtığı sahra hastanesini de gezecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu ayrı ayrı kabul edecek. (11.30/14.30)

Hakkari`deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar, Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazı ile Kocatepe Camisi`nden son yolculuğuna uğurlanacak. (13.00)

Hakkari`deki hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar Yozgat, Uzman Çavuş Hakan Çil Kahramanmaraş`ta düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.


Siirt`in Eruh ilçesi Bilgili Jandarma Karakolu`na PKK`lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Er Recep Garlı, Diyarbakır`da toprağa verilecek.


Terör örgütü PKK, 8 ayrı ülke tarafından üretilen farklı mayın kullanıyor (Özel)
Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde terör örgütün yaptığı saldırının ardından PKK`nın kullandığı silah ve mayınları yeniden gündeme getirdi. Terör örgütü PKK`nın elindeki silahların menşei ile ilgili yapılan çalışmalarda, bu silahların genel olarak Rus, Çin, ABD, Alman, Belçika ve Fransız yapımı olduğu belirlendi.


Malatya`da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Erhan Kındız`ın cenazesi Bursa`da toprağa verilecek.

İstanbul Sanayi Odası Ekonomik Durum Tespit Anket Çalışması’nın 2011 ilk yarı sonuçları ve ikinci yarı beklentileri basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. (10.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vefat eden kardeşi Ahmet Eroğlu`nun Şuhut`ta düzenlenecek cenaze törenine katılacak. (14.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği, Somali için topladığı yardımları Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünk`e teslim edecek. (10.30)

SPOR
Beko Super Cup basketbol turnuvasında Türkiye, Yunanistan ile karşılaşacak. (18.30)

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa’daki kamp çalışmaları takip ediliyor.