Bakan Yıldırım: 2023 Hedefini Türkiye`nin Gündemine İhracatçılar Getirdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti’nin genel seçimde 2023 hedefleri ortaya koyduğunu ancak Türkiye’de 2023 yılı ile ilgili en somut hedeflerin ilk olarak Türk ihracat dünyası tarafından ortaya atıldığını, 500 milyar dolarlık ihracat hedefi telaffuz edilidğini söyledi.

Bakan Yıldırım: 2023 Hedefini Türkiye`nin Gündemine İhracatçılar Getirdi
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’ni ziyaret eden Yıldırım, yönetim kurulu başkanlarıyla İzmir ve Ege Bölgesi’nin ihracatının arttırılması ve sıkıntılarının çözümü konularını görüştü.

Cari açık problemi olan Türkiye için ihracatın önümüzdeki süreçte daha önemli hale geleceğini belirten Bakan Yıldırım, “İhracat, ulaşımla etle tırnak gibidir; birbirinden ayrılması mümkün değildir. Ne kadar gelişmiş bir ulaşım ve, iletişim altyapınız varsa ihracattaki küresel rekabet şansınızı da o kadar arttırmanız mümkündür. Başka faktörler olmakla birlikte ulaşım ve lojistik, ihracatın en önemli unsurlarından olarak önümüze çıkıyor. İhracatı arttırmaya vesile olacak her türlü yan etkenleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve ihracatçının önünü açmak, bizim için öncelikli görevler arasında yer alacaktır.” dedi.


`ULAŞTIRMA BAKANIMIZI HEP YANIMIZDA GÖRDÜK`
EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise ihracatçıların her türlü problemini çözme noktasında Binali Yıldırım’ı yanlarında gördüklerini söyledi. Hükümette İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı görevini üstlenen Yıldırım’dan beklentilerinin yeni dönemde daha fazla olduğunu kaydeden Türkmenoğlu, “Bütün bakanlıklarla ilgili sorunlarımızın ve önerilerimizin Ankara’da takipçisi, bildiğimiz ve yaşadığımız kadarıyla bu dönemde İzmir’in üretimi, ihracatı, büyümesi adına yardımcı olacağınızdan ve çözüm bulacağınızdan eminiz.” şeklinde konuştu.

Mustafa Türkmenoğlu, Bakan Yıldırım’a Ege Bölgesi ve İzmir ihracatıyla ilgili önerilerini ve önceliklerini içeren bir dosya takdim ederek, “Sizlerin de hükümet olmadan önce projeleriniz vardı, bizimle paylaştığınız. Bu projelerden ihracatçılar açısından öncelikli olanları dosyamızda sunuyoruz.” dedi.