Bağlar`da Temizlik Kampanyası

Bağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, 5 Nisan Mahallesi`ndeki sokak ve caddelerinde temizlik seferberliği başlattı.

Bağlar`da Temizlik Kampanyası
Sabahın erken saatlerinde 80`ne yakın temizlik işçisini sokaklarında temizlik yaparken gören semt sakinleri de kısa süren şaşkınlığın ardından kolları sıvayıp ekiplere yardımcı oldu.

Bir temizlik kültürü oluşturmak amacıyla mahalle ve sokaklarda temizlik kampanyası başlatan Bağlar Belediyesi, her hafta bir mahallede çalışacak. Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kaya`nın da hazır bulunduğu temizlik çalışmasında amacın daha temiz bir Bağlar olduğunu vurguladı. Halkta temizlik bilinci yaratmak ve temizlik sorunu çözmek için temizlik ekiplerinin olağanüstü bir çaba sarf ettiğinin altını çizen Kaya, "Sokaklar ne kadar temiz olursa aileler de o özeni göstereceklerine inanıyorum"dedi

Kaya şöyle konuştu: "Ailelerin evlerde çocuklarını eğitmesi lazım. Kirliliğin hastalık yaydığı bilincini yerleştirmek gerekiyor. Halkımızdan temizlik konusunda duyarlılık bekliyoruz. Çöplerin belirlenen saatte dışarıya çıkarılması bile temizlik ekiplerimize büyük kolaylık sağlayacaktır"

Her hafta ve ya iki hafta bir Bağlar Belediyesi`ne bağlı 12 mahallede temizlik kampanyasının sürdürülmesi hedefleniyor. Önümüzdeki haftada Kaynartepe Mahallesi`nde temizlik yapılacağı kaydedildi.
Kaynak: İHA