25 Gündür Kayıp Elif Kaçırılmış

Annesine 2 saat sonra geleceğini söyleyerek arkadaşı ile birlikte ortadan kaybolan Elif, 25 gün sonra bulunurken sevindirici haberle aile adeta sevinçten havalara uçtu.

25 Gündür Kayıp Elif Kaçırılmış
Mersin`e kaçırıldığı ileri sürülen Elif ile arkadaşı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki yurda yerleştirildi. Melikgazi ilçesi İldem semtinde oturan Karaarslan ailesinin tek çocuğu 17 yaşındaki Elif, annesini arayarak 2 saat sonra geleceğini söylemesinin ardından aynı mahallede oturan arkadaşı Hatice Buse Gaffaroğlu`yla kayıplara karışmıştı. Bir yandan güvenlik güçleri aramalarını sürdürürken Emine ve Kayhan Karaarslan çifti ise tek evlatlarını bir an evvel bulabilmek için çaresizce sokak sokak aradı. "BOŞA UĞRAŞMA ONLARI BULAMAYACAKSIN" Anne Emine Karaarslan, cep telefonundan tanımadığı kişinin kendisini aradığını anlatarak, "Akşam saatlerinde cep telefonumda biri beni arayarak, `kızını aradığını öğrendim. Boşa çabalama, onu bulamayacaksın` dedi. Hmen durumu polise bildirdim ve ekipler kısa sürede arayan kişinin adresini tespit etti. Çocuklarımız şüpheli olan kişinin yanında bulunduğu haberiyle sanki dünyalar bizim oldu" dedi. 25 günün ardından Mersin`in Erdemli İlçesi Tömük beldesinde bulunan kızlar geçici olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki yurda yerleştirilirken anne Emine Karaarslan, ailelere tavsiyelerde bulundu. "Aileler konuştuğu arkadaşlarının ailelerini iyi tanısın" diyen anne Emine, "Çocuklarını daha iyi anlasınlar daha fazla ilgilensinler.Çocuklarının konuştuğu arkadaşlarını aileler iyice tanısın. Bence en güzel mesaj budur" diye konuştu

"KAYIPLAR İÇİN AYRI BİRİM AÇILSIN" Sevincini kelimelerle ifade edemeyen baba Kayhan ise "Elif şu an yasal süreç çerçevesinde yurda yerleştirildi. Şüpheliler var. Alınamayan ve bulunamayan şüpheliler var. İnşallah herşey yoluna girer, herkes cezasını çeker. Devletin bu uğurda ayrı bir birim açması gerekiyor. Polis bir yere kadar yetişebiliyor. Polisin imkanları, yetkileri kısıtlı. Bizim evladımız bulundu ama diğer analar gözyaşı dökmesin diye bu birimin açılması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA