Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2

Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2Son anları olaylı geçen maçta Barcelona, Real Madrid'i Süper Kupa rövanşında 3-2 yenerek şampiyon oldu. İşte Süper Kupa heyecanı! Barcelona 3 Real Madrid 2 maçı özeti ve detayları.

Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2 Son anları olaylı geçen maçta Barcelona, Real Madrid'i Süper Kupa rövanşında 3-2 yenerek şampiyon oldu. İşte Süper Kupa heyecanı! Barcelona 3 Real Madrid 2 maçı özeti ve detayları.

Barcelona, 2-2 biten İspanya Süper Kupası Finali'nin rövanşında, Camp Nou'da Real Madrid'i konuk etti.

Real Madrid çok istekli ama...

Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2
Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2

Süper Kupa! Barcelona 3 Real Madrid 2

İlk maçta Barcelona'nın büyük topla oynama yüzdesini kırmayı başaran Real Madrid, bu karşılaşmaya da oldukça istekli ve hızlı başladı. Daha 1. dakika itibariyle Barcelona ceza sahası önünde baskı kuran Real Madrid, Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema'nın başrolünde erken pozisyonlar buldu ancak sonuç alamadı. Bunun yanında Barcelona, karşılaşmaya çok diri başlayan Real Madrid karşısında seri pas yaparak rakibini oldukça yordu. Bu anlarda fırsat bulan Barcelona, bir anda Andres Iniesta'yı kaçırdı ve Casillas ile karşı karşı karşıya kalan yıldız oyuncu aşırtma ile topu ağlara gönderip takımını 15. dakikada 1-0 öne geçirdi. 19. dakikada topu ceza alanında önünde bulan Karim Benzema'nın vuruşunda yıldız oyuncu Gerard Pique araya girdi ve mutlak bir golü önledi. Ancak bu pozisyon, Real Madrid'in golü için sinyal oldu. 20. dakikada Benzema'nın ceza alanı dışından attığı şuta Cristiano Ronaldo dokundu ve durum 1-1 oldu. Hemen ardından 25. dakikada yine Ronaldo'nun sert şutu direkten döndü. İlk yarının son bölümüne kadar dengede giden oyunu bozan ise Lionel Messi oldu. Ceza alanında Pique'nin asisti ile topla buluşan Messi'nin vuruşu, 44. dakikada ağlara gitti. Bu gol, aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi.

Messi, Messi, Messi...

İki takım da ikinci yarıya oldukça sert ve istekli başladı. Real Madrid'de Pepe ve Marcelo, Barcelona'da ise Daniel Alves oldukça sert geçen ikinci yarıda tartışmaların odak noktasındaki isimler oldular. İkinci yarının ortalarına kadar maçın kontrolü karşılıklı olarak iki ekibe de geçti. Real Madrid ise istemesine rağmen maçı uzatmaya götürecek golü 70. dakikaya kadar bulamadı. Cristiano Ronaldo'nun etkisiz kalması da, golün gelmesini engelledi. Jose Mourinho, gol bulmak adına Di Maria'nın yerine Gonzalo Higuain'i oyuna aldı. 71. dakikada Xabi Alonso'nun kullandığı kornerde bomboş olan Sergio Ramos'un kafa vuruşu çok az farkla auta gitti. Barcelona'da ilk maçta harika bir gol atan David Villa, Pep Guardiola'nın defansif önlemleri neticesinde oyundan 73. dakikada alındı ve yerini Adriano'ya bıraktı. Oyunu beraberliğe getirmek için büyük çaba sarfeden Real Madrid, aradığı golü 82. dakikada buldu. Kaka'nın kornerinde Barça cezaalanı içinde oluşan karambolde Karim Benzema topu ağlara gönderdi ve skor 2-2 oldu. Ancak Real Madrid'in uzatma umutları çok fazla sürmedi. Ataklarını sıklaştıran Barcelona, 87. dakikada Messi ile skoru 3-2'ye getirdi. Adriano'nun ortasına ceza alanında dokunan Arjantinli yıldız, Real Madrid'in umutlarını bitiren isim oldu.

Olay!

Barcelona öne geçtikten sonra Real Madrid ataklarını sıklaştırdı ancak maçın uzatma anlarında yaşananlar herşeyin önüne geçti. Barcelona'nın yeni transferi Cesc Fabregas'a arkadan sert giren Marcelo, bir anda ortamın gerilmesine sebep oldu. Tokatların havada uçuştuğu gerginlik sonrası Marcelo, David Villa ve Mesut Özil kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın son düğüğü ile beraber İspanya Süper KupaBarcelona'nın oldu.

Bu sonucun ardından daha önce Barça'ya karşı hiç Süper Kupa Finali kaybetmeyen Real Madrid, bunu ilk kez yaşamış oldu.

Oynanan bu karşılaşmanın ardından ise iki takım arasında tamamlanan tüm maçlardan sonra ezeli rekabette Barcelona, durumu 85-86 yaparak farkı da 1'e indirmiş oldu.