Sp Genel Başkanı Kamalak Rize`de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, terörü açık bırakılan vanadan sızan suyun evi basmasına benzeterek, "Vanaları kapatmak icap eder.

Sp Genel Başkanı Kamalak Rize`de
Türkiye`de terörün vanaları açıktır. Meclis`te aşağı yukarı 40`a yakın milletvekili var. Bunlarda mı dışarıdan sızdı?" dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Rize teşkilatını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Mustafa Kamalak, artan terör olaylarını değerlendirdi. Kamalak, terörle mücadelede izlenen yolun yanlış olduğunu belirterek, "Öncelikle şehitlerimize cenabı Allah`tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Acımız gerçekten büyük. Yüreğimiz kan ağlıyor. Bu tip saldırıların bir an önce sona ermesigerekiyor. Durdurulmasını temenni ediyorum. Ne yazık ki, bu tür saldırılar bizi can evimizden vursa da bizi şaşırtmıyor. Çünkü sürekli söylüyoruz. Tutulan yol yanlıştır. İzlenen politikalar yanlıştır. Bu yanlışlığı hocamız 25 Şubat 1994 tarihinde Bingöl konuşması ile gayet açık ve net olarak ortaya koymuştur. Ödüllendirilmesi gereken o konuşma gerekçe yapılarak hocamız uyduruk bir mahkeme tarafından cezalandırıldı. Aslında cezalandırılan milletin kendisiydi. Doğru yolu millete göstermediğimiz takdirde bununen büyük cezasını milletin kendisi çeker. Görünüşte Erbakan hoca cezalandırıldı ama gerçekte Erbakan hocamızın yanı sıra daha büyük ölçekte millet cezalandırıldı" dedi. Terörün kaynağını dışarıda aramanın yanlış olduğunu belirten Kamalak, "Eğer sınır ötesinden teröre destek veriliyorsa. Bu milletin birliğine kastediliyorsa vatan evlatları sınırdan sızan teröristler tarafından şehit ediliyorsa, elbette bunun gereği yerine getirilmelidir. Terörün asıl kaynağı ülkemizin kendisidir. Terörü besleyende ne yazık ki sistemin kendisidir" diye konuştu

Türkiye`nin Suriye`de gavura kalkanlık yapmak istediğini ima eden Kamalak, "Suriye`deki gelişmeleri yakından izlememiz gerekir. Oraya Türkiye`nin askeri bir müdahalede bulunması yanlış olur. İslam alemi kendi içindeki itilaflarını yine kendi içinde çözmelidir. Türkiye`nin Suriye`ye askeri müdahalede bulunması, bundan bir yıl önce Türkiye`ye füze kalkanları getirildi. Hocamız `Gavurun kalkanından Müslüman`a hayır gelmez` diyordu. Türkiye Suriye`deki olayları bahane ederek gavura kalkan olmamalıdır"ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA