Musevi Cemaatinden Somali’ye Yardım Eli

Kuzguncuk Musevi cemaatinin 19 yıl önce başlattığı geleneksel iftar programı Beth Yaakov Sinagogu’nda gerçekleştirildi.

Musevi Cemaatinden Somali’ye Yardım Eli
İftar programında Somali’ye gönderilmek üzere Kaymakam Süleyman Erdoğan’a yardım çeki takdim edildi.

Kuzguncuk Musevi cemaatinin 19. geleneksel iftarına; AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Edibe Sözen, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ,Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Kuzguncuk Musevi Vakfı Başkanı Beto Adato, Üsküdar Müftü Vekili Mehmet Efendioğlu, Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Edvart Ayvazyan, Bet Din Üyesi Rav Yevda Adani, Rum Kilisesi’ni temsilen Mahir Safkan ve bir çok davetli katıldı.
Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar sonrasında Kuzguncuk Camii imam hatibi Aydın Vatan kürsüye çıkarak iftara katılan davetlilere şükür duası ettirdi. İftarda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar’da 3 semavi dinin temsilcilerinin hep bir arada dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yaşadığını dile getirerek iftara ev sahipliği yapan Musevi cemaatine teşekkür etti.
Program sonunda Musevi cemaati adına son 60 yılın en şiddetli kıtlığını yaşayan Somali’ye ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri’ne teslim edilmesi için Kaymakam Süleyman Erdoğan’a yardım çeki takdim edildi.