Erciyes, Bu Kış Görücüye Çıkıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz yıl temeli atılan tesislerin bir kısmının önümüzdeki kış mevsiminde faaliyete başlayacağını söyledi.

Erciyes, Bu Kış Görücüye Çıkıyor
Özhaseki, mekanik tesislerin ilk etap çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlandığını, bu yıl sonu itibariyle kayakseverlerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi çerçevesinde, Erciyes`te devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarına yerinde bilgi verdi. Özhaseki, "Kayakçılarımız bundan sonra yalnızca Tekir Yaylası`nda değil, Serçel Yaylası`ndan Halinin Yurdu mevkii ve bağlantı noktaları arasında kalan yerle birlikte yaklaşık 40 km`lik alanda kayak yapma imkanına kavuşacaklar." dedi.

Üç etap halinde bitirilmesi planlanan projenin, mekanik tesis ve bunlara bağlı sosyal tesislerin üç yıl içinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Özhaseki, Avrupa`nın önde gelen kayak tesisi işletmecileriyle görüştüklerinde, o tesislerin bugünkü şekline yaklaşık 60 yıllık bir süreç sonrasında geldiğini öğrendiklerini ifade ederek, "Biz başı bütün, hiçbir şeyi eksik olmayan bir proje hazırladık ve elimizi taşın altına koyduk. Tüm imkanlarımızı ortaya koyduk ve 2-3 yıllık bir süre içerisinde de Erciyes Dağı`nda mükemmel bir kayak tesisi oluşturacağız." şeklinde konuştu.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından, başta olimpiyatlar olmak üzere pek çok etkinlik için müracaatta bulunacaklarını belirten Başkan Özhaseki, özellikle tanıtım ve pazarlama çalışmalarının daha etkin ve profesyonel bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Erciyes Turizm A.Ş kurulduğuna dikkat çekerek, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğüne getirilen Murat Cahid Cıngı`yı basın mensuplarına tanıttı.

Yıl sonuna kadar Erciyes`e belediye kaynaklarından 100 milyon dolar civarında bir paranın harcanacağını öngördüklerini kaydeden Başkan Özhaseki, şöyle dedi: "Önümüzdeki yıl da yine mekanik tesis ve bunlara bağlı sosyal tesisler için de ihaleye çıkacağız. Bu çalışmalar bittikten sonra işin mekanik tesis kısmı bitmiş olacak. Yaşam merkezi dediğimiz göletin etrafında bulunan kongre merkezi ve otel alanlarını da bu yılın sonuna doğru satışa çıkarırız diye düşünüyorum."
Yaşam alanlarını daha önce satışa çıkarmamalarının iki sebebi olduğunu söyleyen Başkan Özhaseki, "Bu nedenlerden ilki, gerekli tanıtım çalışmasının tamamlanmamış olmasıydı. Ankara`da Turizm Yatırımcıları Derneği üyelerine bir tanıtım çalışması yaptık, aynı çalışmayı İstanbul`daki yatırımcılar için de yapacağız. Daha önce satmamaktaki amacımız buydu. Diğer bir neden de pek çok insan kağıt üzerinde projeler yapıyor ve sonra ortaya çıkıp kağıt üzerindeki hayal projeleri satıyor. Bunu alanlar da zaten inanmadıkları için ciddi rakamlar oluşmuyor. Biz, `Erciyes Projesi hayal bir proje değil ve belediye var gücüyle burada çalışıyor. Bu noktada pek çok adım atılarak paralar harcanmış yani yüzde yüz gerçekleşecek bir proje olarak bilinsin` istedik. Yatırımcılarımızı dağın onlarca yerinde yürütülen çalışmaları göstererek, buyurun gelin dediğimizde o zaman otel yerlerimiz gerçek değerini bulacak." şeklinde konuştu.
Başkan Özhaseki, daha sonra basın mensuplarıyla birlikte mekanik tesis istasyonunu gezdi. Teleferik kabinlerinden birine binmek isteyen Başkan Özhaseki, çalışanların, "Kapı açılmıyor" esprisiyle karşılaştı. Avusturyalı işçilere hitaben, "Burada dura dura artık siz de bu işleri öğrenmişsiniz" şeklinde espri yaparak 100 lira bahşiş verdi.