Cihan Haber Ajansı Gündemi

Hakkâri’deki mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin cenazeleri memleketlerinde düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.



MGK Ağustos ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başkanlığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer üyelerin katılımıyla Çankaya Köşkü’nde gerçekleşecek. (13.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyet ile birlikte Ankara’dan insanlık dramının yaşandığı Somali`ye hareket edecek. (02.00)

CHP’de yeni MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti merkezinde toplanacak. (11.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyesi Cem Kozlu ile Somali`ye yardım konseri girişimcileri Ajda Pekkan, Etel Sason, Murat Yıldırım ve Necati Akpınar`ı kabul edecek. (13.00/14.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu Valiliği`ni ziyaret edecek, İl Koordinasyon Toplantısına katılacak. Samsun`a geçecek olan Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, İl Koordinasyon Toplantısı`na katılacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (10.00/10.30/15.30/18.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir`de Aliağa-Alsancak-Cumaovası güzergâhında hizmet veren 33 banliyö setine ilaveten TCDD`ye ait 10 adet banliyö setinin İZBAN`a teslim törenine katılacak, Ege İhracatçı Birlikleri ile İzmir Ticaret Borsası`nı ziyaret edecek. Akşam da şehit aileleri için verilen iftar yemeğine katılacak. (11.00–12.00–13.00–15.00–20.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK yöneticileri ile bir araya gelecek. (11.00)

Siyasetçi ve yazar Mihri Belli, ikindi vakti Şişli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (17.00)


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İhracatçı Eğilim Anketi 2’nci çeyrek sonuçlarını açıklayacak. (10.00)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti merkezinde, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen’i kabul edecek. (13.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’ı kabul edecek. (12.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Lütfi Şenocak ile görüşecek. (12.00)

Türkiye Kamusen Adana İl Temsilciliği İnönü Parkı`nda şehitleri anmak ve terörü kınamak amacıyla bir eylem düzenleyecek. (12.30)

İzmir Tabip Odası, Alsancak Devlet Hastanesi`nde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan iki ayrı saldırıyı protesto edecek. (12.30)


SPOR

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçlarında Beşiktaş, Rusya`nın Alania Vladikavkaz, Bursaspor, Belçika`nın Anderlecht ve Trabzonspor ise İspanya`nın Athletic Bilbao takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Beşiktaş ile Bursaspor maçlarını evlerinde Trabzonspor ise deplasmanda oynayacak. (21.00 / 22.00)

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na hazırlanan A Milli Basketbol Takımı, özel bir turnuva katılmak için Almanya`ya gidecek.


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2011 – 2012 sezonu fikstür çekilişi İstanbul’da yapılacak. (14.00)